Peste 3.000 de credinciosi au stat la coada ore in sir, in frig, sa se roage la moastele Sfantului Constantin Brancoveanu
Peste 3.000 de credinciosi l-au intampinat miercuri, la Galati, pe Patriarhul Daniel, care a adus cu el moastele Sfantului Domnitor Constantin Brancoveanu.
Racla a fost depusa la catedrala arhi-episcopala si va ramane acolo pana dupa sarbatoarea Sfantului Apostol Andrei, patronul spiritual al orasului de la Dunare.
Peste 200 de preoti au intampinat relicvele, iar credinciosii au format imediat o coada uriasa, ca sa se inchine la sfintele moaste.
Aduse la Galati de Intaistatatorul Bisericii Ortodoxe, moastele Sfantului Domnitor Constantin Brancoveanu au fost purtate de sase soldati, intr-o procesiune la care au luat parte preoti, dar si tineri imbracati in straie populare.
Preafericitul Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane:
"Sfantul Constantin Brancoveanu ne indeamna sa aparam familia crestina, sa aparam valorile perene, eterne, ale credintei. Felicitam multimea de preoti si de tineri prezenti aici in costume nationale diversificate, specifice fiecarei zone."
Pelerinajul s-a incheiat la Catedrala Arhiepisopala, unde moastele domnitorului au fost asezate alaturi de cele ale Sfantului Apostol Andrei, pe care credinciosii il vor sarbatori duminica.
In scurt timp, la coada s-au asezat sute de oameni, care au indurat ore in sir temperaturile negative inregistrate miercuri noapte la Galati, ca sa se inchine la moaste.
"Astept sa ma inchin la Sfintele moaste. N-am cronometrat cat am stat la coada, am citit un acatist si trecut timpul repede.", spune o femeie.
Moastele Sfantului Domnitor Constantin Brancoveanu vor ramane la Galati pana dupa sarbatoarea Sfantului Andrei. Patriarhul va participa astazi la inaugurarea Muzeului Istoriei, Culturii si Spiritualitatii Crestine de la Dunarea de Jos - o cladire reprezentativa pentru patrimoniul national bisericesc, construita la sfarsitul secolului al 19-lea.