Pelerinaj la moastele Sf. Nectarie. Credinciosii s-au rugat pentru sanatate si viitorul presedinte "care-o fi si o castiga"

09-11-2014 20:28


Duminica Biserica Ortodoxa il praznuieste pe Sfantul Nectarie, despre care se spune ca vindeca boli grave. Mii de credinciosi au trecut pe la racla cu moastele Sfantului, aflata la Manastirea Radu Voda din Bucuresti.

Au venit sa se roage oameni bolnavi care cauta salvare, dar si cei care sunt siguri ca Sfantul Nectarie i-a salvat de la moarte.

Despre Sfantul Nectarie oamenii stiu ca are puterea de a-i vindeca pe bolnavi, daca au suficienta credinta. O femeie a venit sa-i multumeasca Sfantului ca i-a salvat fiul de la moarte, atunci cand medicii nu ii mai dadeau nicio sansa: "O tuberculoza hepatica ganglionara, febril 50 de zile, nimeni nu credea ca mai traieste. Si cand s-a trezit a zis ca in vis un om cu chip bland si barba alba l-a luat de mana si i-a zis: "Hai ca o sa te duc la mama ta. 40 de zile am facut acatiste".

Parti din moastele Sfantului Nectarie au fost aduse la Manastirea Radu Voda in urma cu 13 ani. De atunci, in fiecare an, pe 9 noiembrie, mii de credinciosi trec pe la racla si isi spun speranta ca se vor vindeca de boli.

Unii au adus fotografii cu rudele, ca sa le ajute Sfantul.

Si daca tot vin alegerile, unii enoriasi s-au rugat si pentru viitorul presedinte: "Sa fie un om bun si care-o fi si o castiga, sa castige pe dreptate, dar sa fie mai bine".

Moastele Sfantului Nectarie vor ramane in baldachinul din curtea Manastirii Radu Voda pana duminica noapte, dupa care vor fi mutate la loc in biserica.

VIDEO PROTVPLUS.RO