Pelerinaj impresionant la manastirea Prislop. Mii de credinciosi au venit sa se inchine la mormantul lui Arsenie Boca

Dată publicare: 08-05-2014 18:42
Dată actualizare: 11-05-2014 07:21


Manastirea Prislop este in sarbatoare. Ca in fiecare an de ziua hramului, mii de credinciosi au cautat aici alinare pentru suferintele sufletesti si trupesti.

La Prislop, slujba inchinata parintele Arsenie Boca, sfantul Ardealului, a fost una cu adevarat emotionanta.

Peste cinci mii de crestini, din toata Romania, au asistat smeriti la vorbele celor trei episcopi. Credinciosii au asteptat apoi intr-o liniste desavarsita sa se inchine la mormantul parintelui, considerat de multi mare facator de minuni.
Cunoscut ca duhovnic luminat si calugar vizionar, credinciosii spun ca parintele Arsenie Boca a prevazut atat sfarsitul comunismului, cat si propria moarte si ca era un mare facator de minuni. Pe mormantul sau de la Prislop, florile nu se ofilesc niciodata. Atat este de iubit.

Claudia Avram a venit impreuna cu sotul si cu fiica lor, pentru prima oara la Prislop. Acum se simte usurata.

"Mi-am dorit foarte mult sa vin aici. In sfarsit am ajuns, multumesc lui Dumnezeu ca am ajuns eu si fetita mea si sotul meu”, spune femeia.

"Ne gandim la parintele cum o trecut si trecem si noi pe langa parintele. Ne da putere, ne luam asa o energie in suflet si mergem mai departe cu energia, si parca ne cheama sa tot venim", marturiseste Denisa Pintilie, o alta credincioasa.

"Eu cred ca ne ajuta, de cate ori ne rugam parca simtim asa ca ne ajuta Dumnezeu cu ceva, si daca faci semnul crucii si tot mai spui rugaciuni e foate bine", spune si Florica Popa.

Desi mii de oameni vorbesc despre el ca despre un sfant, Biserica Ortodoxa Romana nu ia deocamdata in discutie canonizarea lui Arsenie Boca.

Teolog format la Muntele Athos, calugar si pictor de biserici, parintele Boca a fost staret la Manastirea Brancoveanu, de la Simbata de Sus, apoi la Prislop. Persecutat de comunisti, pentru ca i-a ajutat pe luptatorii din Muntii Fagaras, a fost arestat si a patimit ca un martir, inclusiv la Canal. Chiar si dupa eliberare, a fost prigonit si torturat.
 


VIDEO PROTVPLUS.RO