Pe criza, soferii romani renunta la CASCO. Asiguratorii vin cu oferte

Ultima actualizare: 01-08-2012 16:35

Asigurarea incheiata direct la service-ul auto. Pare ultima inventie de criza pe o piata pe care marile companii ce ne vand polite au pierdut deja aproape 30% dintre clienti.

Ca sa-i fidelizeze pe cei care au mai ramas, firmele de asigurari vin acum, in ceasul al 12-lea, cu oferte tentante pentru sectiunea CASCO.

Pentru a-i convinge pe soferi sa nu renunte la polita CASCO, unele companii au decis sa elimine fransiza platita de clienti, cu conditia ca acestia sa isi prelungeasca asigurarea.

Pentru o masina cu motor de 1,4 litri un client platea in medie 100 de euro pentru orice reparatie si doar ce depasea aceasta suma era acoperit de asigurator.

Alte companii acorda reduceri de pana la 50% pentru bugetari.

Astfel de oferte au aparut dupa ce in primele luni ale anului companiile de asigurari au constatat ca soferii nu isi mai reinnoiesc politele CASCO. Si service-urile auto vin cu oferte : poti face un contract cu un atelier care iti garanteaza orice reparatie.

Pentru o masina de lux se plateau 5.000 de euro pe an unei firme de asigurari pentru polita CASCO. La un contract direct cu service-ul, se achita doar 2.500 de euro.

Doi soti bugetari primesc o reducere de 25%, iar daca doar unul e angajat al statului, reducerea merge pana la 15%.

Asiguratorii spun ca exista destui soferi care circula fara sa aiba nici macar asigurarea obligatorie RCA.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO