Pastele, mult mai sarac pentru romanii din strainatate


Ultimul update: Marti 06 Noiembrie 2012 17:23
Data publicarii: Marti 09 Martie 2010 00:00
Categorie: Stiri Sociale

Trimit bani putini, iar acasa nu se mai gandesc sa vina. Romanii din strainatate se pregatesc de un Paste greu. Cei care mai au un loc de munca, tin cu dintii de el si nu mai au timp de mese intinse.

Iar ceilalti abia se mai descurca din somaj, asa ca rudele pot sa uite de ajutorul lor.

Potrivit companiilor de transfer bancar, rudele din tara ale celor ce lucreaza in strainatate au o nevoie mare de bani, dovada numarul mare de tranzactii. In schimb, sumele sunt cu mult mai mici decat cele trimise in anii trecuti.

Specialistii pun acest lucru pe seama faptului ca recesiunea inca nu a disparut din Occident, iar conationalii nostri sunt mult mai cumpatati. Dureros este ca nici aici nu-i mai bine, iar rudele si-au pierdut astfel singurul sprijin pe care contau.

Pe langa faptul ca nu mai pot trimite bani cu teancul, multi dintre ai nostri nu vor ajunge in tara de sarbatori. Biletul de avion costa cateva sute de euro, plus cadourile pe care trebuie cumparate pentru cei de acasa, astfel se ajunge la o cheltuiala prea mare. Data fiind situatia, romanii plecati la munca in strainatate prefera sa amane calatoria de Paste.

In 2009, romanii au trimis acasa 6,6 miliarde de euro cu un sfert mai putin ca in 2008. Pentru 2010, suma va fi cu siguranta mai mica, potrivit analistilor economici.

Romanii, in pericol sa ramana cu banii blocati chiar inainte de Paste!
Paradisul s-a transformat in infern pentru capsunarii romani din Spania
VIDEO PROTVPLUS.RO