Parintii tinerei din Baia Sprie, ucisa de fostul iubit, il iarta pe criminal. Mama Paulei vrea sa infiinteze un ONG

31-01-2015 09:43

Dupa tragedia ce a avut loc de Craciun la Baia Sprie, cand Paula, o fata de 16 ani, a fost ucisa de fostul iubit, mama ei a gasit puterea sa descrie clipele fatidice.

A reusit sa-si adune forta si chiar sa-l ierte pe cel ce i-a frant destinul adolescentei si sa priveasca spre un nou inceput. Vrea sa puna bazele unui ONG care sa-i ajute pe parintii ce nu reusesc sa-si inteleaga proprii copii.

Eleva la Liceul de Arte din Baia Mare, Paula iubea muzica si era un copil model. Nici astazi familia ei nu-si explica de ce Eduard, fostul iubit, a ucis-o. Mama ei a gasit totusi puterea sa vorbeasca despre asta.

Anca Dindiligan, mama fetei: "La 8.10 m-a sunat ca e in statie. La 9 fara un sfert o suna Cristi de 2 ori nu raspunde, a treia oara telefonul inchis. Am inceput sa intru in panica."

La ora aceea, Paula zacea deja fara suflare in curtea policlinicii din oras, la doar 200 de metri de casa. Eduard, baiatul de 17 ani, a atras-o in locul fatidic si ar fi strangulat-o. Ultimele minute din viata Paulei au fost surprinse de o camera de supraveghere din Baia Sprie.

Anca Dindiligan: "N-o sa trec niciodata peste...Ma fortez sa nu plang, pentru ea ca stiu ca nu i-ar placea. Ma consolez cu faptul ca poate acolo e bine."

In incercarea de a-si alina suferinta, parintii Paulei au decis sa puna bazele unui ONG si sa ajute sarmanii, dar si sa ofere consiliere parintilor care nu reusesc sa comunice cu copiii lor.

Anca Dindiligan: "Paula a avut o misiune pe acest pamant: sa vina pentru mine, sa ma bucure si sa plece."

Apropiatii spun ca Paula si Eduard au trait o frumoasa poveste de iubire, pana cand el a intrat intr-un anturaj dubios, iar fata a decis sa rupa relatia.

Paul, prieten cu suspectul: "Am fost prieteni buni. S-a schimbat foarte mult, in clasele mici era premiant, dar din cauza anturajului, s-a apucat de fumat si de baut."

Suspectul principal este acum in arest preventiv. Pentru ca este minor, risca doar jumatate din pedeapsa pentru crima.
 


VIDEO PROTVPLUS.RO