Culmea invatamantului. Cum ajung profesorii romani cu nota 2 la titularizare sa predea in continuare
Ce pretentii sa avem de la elevi, daca nici profesorii nu invata? Mai putin de jumatate dintre dascalii care au sustinut anul acesta exemenul de definitivat au reusit sa obtina nota 8 si au promovat.
Restul, chiar daca au picat, mai pot sustine examenul de doua ori, timp in care predau fara nici o problema.
Acestea sunt rezultatele pe Bucuresti la examenul de definitivat: din cei 560 de candidati, 35 au luat note sub 5 exista si note de 2 si chiar de 1.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Probabil ca multi dintre acesti profesori le-au predat si elevilor care au sustinut anul acesta evaluarea nationala si bacalaureatul si care au luat note la fel de dezastruoase ca ale profesorilor.
Numai asa se explica de ce in 56 de licee din intreaga tara nu a promovat niciun elev bacalaureatul si de ce unele scoli au fost comasate.
Cum e cazul celor doua din Capitala, Grupul Scolar Industrial "Unirea", cu 90% dintre elevi picati si liceul RATB, unde doar un absolvent a luat nota de trecere la bac.
Se pare insa ca esecurile elevilor nu ii nelinistesc pe profesori. Unii sunt convinsi ca nu e vina lor si ca notele mici pe care ei le-au obtinut la definitivat nu inseamna ca ar fi slab pregatiti.
Chiar daca nu se numara printre cei care au luat note rusinoase de 1 sau 2, si Iustina este printre cei picati.
Este profesoara de engleza, iar teza ei a fost notata cu 7. Asadar a picat, avand in vedere ca metodologia de anul acesta spune clar ca 8 era nota minima de promovare.
"A fost foarte mult de scris. Nici n-am apucat sa scriu cat as fi vrut. Nu m-am pregatit mult", declara Iustina Pintilie.
O alta invatatoare in schimb nu a reusit sa obtina nici macar un 7.
"-Nota nu mi se pare reala.
-Cat ati luat?
-6,8, am dat la invatatori si m-am pregatit jumatate de an. Nu imi dau seama ce trebuie sa fac si cat sa ma pregatesc ca sa trec acest examen care mi se pare foarte important pentru noi, adica nu putem fi titulari".
Criza de profesori din invatamant face insa ca nimeni sa nu-si piarda catedra de la primul esec.
"Au dreptul sa mai dea exemenul de inca 2 ori in decurs de 5 ani, timp in care vor preda", explica Diana Melnic, inspector ISMB.
La nivelul tarii, din cei 7.400 de candidati, numai 48% au luat nota de trecere. Doar ei se pot inscrie la examenul de titularizare de la finalul acestei luni.
Sursa: Pro TV
Etichete: profesori, definitivat, examen de titularizare,
Dată publicare:
23-07-2013 18:50