Elevii cu media 10 la bacalaureat au fost premiati cu cate 1.000 de lei de primarul Emil Boc

Ultima actualizare: 21-07-2013 07:07
BACALAUREAT 2013

Cei sapte elevi din Cluj-Napoca care au promovat examenul de bacalaureat cu media 10 au fost premiati, joi, cu cate o mie de lei de primarul municipiului, Emil Boc, acestia primind, totodata, diplome si buchete de flori.

Emil Boc a organizat, joi, la Primarie, ceremonia de premiere a celor sapte absolventi de liceu din municipiu, care au obtinut media 10 la bacalaureat.  Primarul le-a inmanat cate un plic cu 1.000 de lei, o diploma si un buchet de flori.

"Acesti admirabili tineri clujeni au demonstrat ca se poate face performanta in educatie, in invatamant. Au luat media 10 la bacalaureat, iar acum se pregatesc de universitate. Imi doresc sa ii avem la Cluj si dupa finalizarea universitatii, in domeniul pe care il vor alege. I-am felicitat pentru rezultat si le-am spus ca au luat un start extraordinar in viata, sa imbine partea de educatie cu cea de distractie, pentru ca urmeaza cea mai frumoasa perioada din viata, cea a studentiei. Le-am spus ca, in acelasi timp, sa acorde si distractiei, dar si invatamantului si cartii, timpul necesar, asa cum au facut-o si pana acum", a spus Boc.

Acesta le-a multumit si profesorilor si parintilor celor sapte absolventi de liceu, pentru sustinere acordata. "Acesti tineri pot constitui un model si pentru alti elevi de liceu care vor sustine bacalaureatul anii urmatori", a mentionat Emil Boc.

Sase dintre absolventii cu media zece la bacalaureat - Ioana Bechet, Tabita Popan si Andrei Oltean de la Colegiul National "Emil Racovita", Georgiana Bora, absolventa a Liceului Teoretic "Avram Iancu", Adelina Has de la Colegiul Pedagogic "Gheorghe Lazar" si Oana Mustea de la Liceul Teoretic "Lucian Blaga" - vor sustine examene de intrare la facultati din Cluj-Napoca, in timp ce Iulia Neag de la Liceul Teoretic "Gheorghe Sincai" va pleca sa studieze criminologia la Essex, Marea Britanie.

In judetul Cluj, noua absolventi au obtinut media 10 la bacalaureat - sapte din Cluj-Napoca si cate unul din Turda - Ana Maria Deliu de la Liceul Teoretic "Liviu Rebreanu" si Dej - Andrada Terpe, de la Colegiul National "Andrei Muresanu".  Primarul Clujului urmeaza sa il premieze cu 1.000 de lei si pe un alt elev din Cluj-Napoca, Mihai Moceanu, care si-a luat examenul de bacalaureat cu media 7, desi sufera de sindromul Down, acesta fiind absolvent al Liceului Teologic Adventist "Maranatha".

De asemenea, municipalitatea va premia profesorii care s-au ocupat de pregatirea elevilor cu 14.000 de lei - 6.000 de lei pentru cei de la Colegiul National "Emil Racovita", 2.000 de lei Colegiului National Pedagogic "Gheorghe Lazar", 2.000 de lei Liceului Teoretic "Avram Iancu", 2.000 de lei Liceului Teoretic "Gheorghe Sincai" si 2.000 de lei Liceului Teoretic "Lucian Blaga". Tot 2.000 de lei va primi si Liceul Teologic Adventist "Maranatha".  Premierea elevilor a fost aprobata in sedinta Consiliului Local Cluj-Napoca din 11 iulie.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO