Paradox romanesc: scandalul dioxinei dubleaza pretul carnii de porc!
Spaima numita "dioxina din Irlanda" a prabusit vanzarile la carnea de porc. Asta sustin micii procesatori, dar in loc sa ii ademeneasca pe romani cu promotii si sa le garanteze o marfa sigura, anunta o posibila dublare a pretului la carnea de porc.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Unii patroni se folosesc de acest pretext pentru a justifica o noua scumpire. Si nu orice fel de scumpire, ci o dublare a pretului. Asta, in conditiile in care toate magazinele vor fi despagubite pentru cantitatile de carne sechestrate si distruse.
In acelasi timp, foarte multi patroni au inceput sa lipeasca afise in magazine prin care anunta clientii ca marfa lor nu provine din Irlanda.
Totusi, irlandezii nu sunt principalii nostri furnizori de carne de porc. In mod normal, patronii romani o cumpara din Ungaria, Polonia, Olanda, Germania, Austria si Franta.
In acest context, crescatorii romani ne recomanda sa cautam porci de la noi.
Problema e ca Romania asigura din productie proprie doar 30% din necesarul de carne de porc. Grosul vine din import. Pe asta mizeaza probabil si comerciantii care anunta o scumpire a carnii inainte de sarbatori.
Carnea infectata cu dioxina a ajuns in jumatate din Romania!