Lupul gasit in Parcul Nicolae Romanescu din Craiova este, de fapt, un caine lup cehoslovac. Reactia proprietarului

Ultimul update: Vineri 19 Mai 2017 06:53
Data publicarii: Marti 16 Mai 2017 18:20
Categorie: Social
lup

Animalul descoperit, luni, plimbandu-se nestingherit pe aleile Parcului “Nicolae Romanescu”, din Craiova, nu este salbatic, ci este un caine lup cehoslovac, cu acte in regula.

UPDATE Mai mult, proprietarul acestuia i-a sunat pe reprezentantii Regiei Autonome de Adimnistrare a Fondului Locativ Craiova pentru a-si recupera cainele, relateaza news.ro.

Proprietarul animalului este o craioveanca de 21 ani, care a povestit ca patrupedul a ajuns pe aleile Parcului “Nicolae Romanescu”, din Craiova, dupa ce a fugit din gospodaria familiei din comuna doljeana Secui. Potrivit acesteia, zona ii era familiara animalului datorita antrenamentelor de dresaj pe care le facuse in ultimele noua luni cu stapana sa.

“Astazi, politistii Sectiei 2 Politie Craiova au fost contactati de catre reprezentatii RAADPFL Craiova care i-au informat ca la Gradina Zoologica s-a prezentat o femeie de 21 de ani, din Craiova, care a sustinut ca animalul depistat in cursul zilei de ieri (n.r. - marti) in Parcul Nicolae Romanescu este, de fapt, un caine care ii apartine, totodata solicitand restituirea animalului. Craioveanca a prezentat carnetul de sanatate al cainelui si document de identificare emis de un cabinet veterinar din Craiova, acesta facand parte dintr- o rasa care nu este agresiva, un caine lup cehoslovac, in varsta de un an si jumatate, si care, de asemenea, avea implantat cip, fiind inregistrat si luat in evidente”, a declarat agent sef adjunct de politie Amelia Barbu, lucrator in cadrul Biroului de presa al Inspectoratului de Politie al Judetului Dolj.

Animalul a fost luat de catre proprietara de la Gradina Zoologica din Craiova, acolo unde fusese bagat in carantina de catre angajatii RAADPFL Craiova. Rasa lupului cehoslovac a fost creata in anul 1955, in urma unui experiment realizat de inginerul ceh Karel Hartl, dupa ce a imperecheat lupul carpatin cu ciobanescul german.
Marti dimineata, una dintre angajatele RAADPFL Craiova si-a alertat colegii dupa ce a observat un lup pe aleile Parcului "Nicolae Romanescu".

Un cal si stapanul lui, salvati cu elicopterul dupa ce au alunecat intr-un canion din California

"S-a procedat de urgenta la capturarea acestuia, constandu-se ca acest exemplar nu apartine Gradinii Zoologice Craiova, fiind in mod intentionat eliberat de posesorul acestuia in incinta Parcului Nicolae Romanescu, intrucat la momentul capturarii acestuia lupul avea in jurul gatului o zgarda impotriva parazitilor. S-a procedat la aplicarea de tratamente adecvate de deparazitare si antirabice, in acest moment acesta fiind inchis separat de celelalte exemplare de lupi apartinand Gradinii Zoologice Craiova", a declarat Aurelia Filip, director al RAADPFL Craiova.

Reprezentantii regiei i-au informat pe responsabilii Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Dolj, Agentiei pentru Protectia Mediului Dolj, Politia Municipiului Craiova, cat si Politia Locala a Municipiului Craiova, avand in vedere ca eliberarea de animale salbatice in spatiul public, cat si cresterea acestora in captivitate fara autorizatie sanitar-veterinara constituie infractiune.

Ulterior, politistii craioveni au anuntat ca sunt in cautarea persoanei care ar fi lasat un lup in libertate, pe aleile Parcului "Nicolae Romanescu" din Craiova si care risca o amenda de pana la 3.000 lei.

"S-a intocmit o lucrare cu caracter general la nivelul Sectiei 2 Politie Craiova, nu este vorba despre o fapta de natura penala. Politistii fac cercetari pentru identificarea persoanei care a abandonat animalul respectiv in Parcul Nicolae Romanescu, urmand ca ulterior sa i se aplice o sanctiune contraventionala conform prevederilor. Legii 205/2004 privind protectia animalelor, al carui cuantum e cuprins intre 1.000 - 3.000 lei"
, declara, cu o zi in urma, agent sef adjunct Amelia Barbu.

 

 

 

lup Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: Pro TV

Fermierii sunt incurajati sa creasca bivoli. Suma pe care Ministerul Agriculturii o acorda pentru fiecare exemplar

Fermierii sunt incurajati sa creasca bivoli. Suma pe care Ministerul Agriculturii o acorda pentru fiecare exemplar

Un cal si stapanul lui, salvati cu elicopterul dupa ce au alunecat intr-un canion din California

Un cal si stapanul lui, salvati cu elicopterul dupa ce au alunecat intr-un canion din California

Localnicii dintr-un sat bacauan, in razboi cu porcii mistreti de 3 saptamani. Animalele, urmarite cu o camera cu termoviziune

Localnicii dintr-un sat bacauan, in razboi cu porcii mistreti de 3 saptamani. Animalele, urmarite cu o camera cu termoviziune

Comertul ilegal cu testoase ocrotite de lege, la un nivel ingrijorator. Preturile cu care se vand pe internet

Comertul ilegal cu testoase ocrotite de lege, la un nivel ingrijorator. Preturile cu care se vand pe internet

Studenti

Apel al studenţilor către universităţile de stat să nu mărească taxele de şcolarizare

Încă două zile ar putea deveni sărbători naţionale pentru români

Primul an când e celebrată Ziua Olteniei cu praz, zaibăr şi umor

Ziua Poeziei, sărbătorită în cafenelele din țară. Plata făcută în versuri pentru consumație

Elevii nu ştiu ce vor face la terminarea şcolii. Un consilier vocaţional la 1.200 de copii

Peştele, căutat de români doar în post. Prejudecăţile din cauza cărora e evitat

targ de joburi

Companiile oferă chiar şi masaj la lucru ca să găsească angajaţi. "Vor să ne corupă"

Locurile unde părinții își pot lăsa copiii când sunt școli închise în București

Salvați Copiii dotează și în acest an secția de neonatologie a Spitalului Județean de Urgență Pitești

Șeful CFR Călători a fost schimbat, după scandalul de marți. Cine e Leon Bărbulescu

Rex, câinele care a păzit 13 ani sediul ISU Botoșani, operat cu ajutorul pompierilor

Lege contra samsarilor din piețe. Vânzătorii trebuie să pună etichete cu detalii