Oamenii fara adapost, in mare pericol. Cristina traieste pe strazi de 10 ani si doarme langa o ghereta din Gara de Nord

Ultima actualizare: 09-01-2017 02:10

Oamenii strazii sunt in mare pericol in aceste zile geroase, cu minus 20 de grade. In Bucuresti, agentii de la politia locala i-au condus in adaposturi, unde au primit mancare, haine curate si un pat.

Sunt peste 1400 de oameni fara adapost iregistrati in evidentele politiei si ale asistentei sociale din Capitala. Dar pe strazi pot fi mai multi.

Cristina traieste de mai bine de zece ani pe strazile din Capitala. Noaptea ii este cel mai greu. Doarme in spatele unei gherete din Gara de Nord, pe cateva cartoane adunate de la magazine.

Cristina: “Am o cutie cu haine la o fundatie...acolo fac baie zilnic.”

Cristina: “La 12 noaptea inchid usa aia pana la patru si e cald dar dupa aia o deschide si se face frig"

Si nu e singura. Zeci de oameni se ascund de frig si zapada in Gara de Nord din Bucuresti.

Om fara adapost: "Iarna domnisoara draga dorm in niste vagoane, e ca intr-un frigider, is foarte reci, de dimineata sunt leoarca la picioare "

Multi nici nu stiu ca pot merge la adaposturile de noapte private sau de stat. Acolo oamenii gasesc mancare, haine si un pat curat.

Om fara adapost: “Stau pe strada de 10 ani. Aici se si vede sunt niste conditii excelente. Stau in piata ziua si muncesc, seara ma reped la adapost"

Politistii locali au inceput sa-i duca la adapost pe cei care nu merg singuri.

Cele mai predispuse persoane la afectiuni medicale in aceasta perioada sunt oamenii fara adapost. Si asta pentru ca se expun mult timp la temperaturi foarte scazute si pot face hipotermie. Cei mai multi ingheata fara sa isi dea seama iar de aici la pierderea cunostiintei este doar un singur pas.

Doar in ultimele 24 de ore au ajuns in spitalele din Bucuresti zeci de oameni ai strazii. Multi au degeraturi. Daca vreti sa ii ajutati, puteti duce haine groase la centrul pentru persoane fara adapost de pe Bulevardul Pallady, numarul 64.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO