"O săptămână la mare" şi-a pierdut statutul de program social

Ultima actualizare: 29-05-2012 00:31

Regula acum este - primul venit, primul servit. În perioada 1-15 septembrie, hotelurile vor fi pline de tineri, spun agenţiile de turism.

Programul "O săptămână la mare" a apărut în 2002. În primii ani, biletele se vindeau doar pensionarilor, persoanelor cu deficienţe fizice, orfanilor sau veteranilor de război. De multe ori însă, la hotel apăreau alte persoane cu biletele cumparate la preţ redus.

În acest moment, pachetele sunt pentru toţi turiştii. Aşa că tinerii şi-au programat deja vacanţele "sociale", în timp ce mulţi dintre pensionari nici nu au auzit de ele.

Vânzarea biletelor a început pe 8 august. Într-o săptămână, peste 4500 din cele 9000 s-au şi epuizat. Nu e de mirare, având în vedere că şase nopţi de cazare costă cât una singură în plin sezon.

Hotelurile de la mare au fost pline, dar şi la munte au fost aglomerate. Potrivit unui bilanţ al Federaţiei Patronatelor din Turismul românesc, anul acesta, în staţiunile montane au fost cu 20% mai mulţi turişti faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO