O femeie invalida din Iasi si baiatul sau bolnav psihic risca sa fie dati afara din locuinta. Care este singura lor scapare

Ultima actualizare: 01-08-2016 07:24

O femeie din Iasi, invalida de un picior in urma unui atac vascular cerebral, traieste cu teama ca va ajunge in curand pe strada, impreuna cu fiul de 21 de ani - cu handicap psihic.

Traiesc intr-o garsoniera dintr-un bloc social, dar pentru ca nu si-au platit intretinerea, au ramas fara curent si au acumulat datorii de 6.000 de lei. Acum au primit ordin de evacuare si sunt disperati.

Persoanele care vor sa o ajute pe femeie, cu bani, haine sau alimente, o pot contacta la 0749.761.261 pe Anca Capatina, femeia care o mai ajuta.

Dupa un atac cerebral, doamna Mioara de 51 de ani abia isi mai poate misca mainile si picioarele si cu greu reuseste sa isi ingrijeasca fiul bolnav psihic.

Nu si-a plans de mila niciodata - pana in ziua in care a fost anuntata ca din cauza datoriilor de peste 6.000 de lei risca sa fie evacuata. Femeia spune ca a fost instiintata ca in 15 zile trebuie sa isi faca bagajele, daca nu plateste intretinerea si chiria.

Mioara Adomnicai: "Ma da afara din apartament. Daca puteam, ma duceam la serviciu ca nu imi era greu la munca, dar nu se poate. De internat nu ma interneaza nimeni ca nu am venit, nu am nimica."

Femeia a fost parasita cu ani in urma de sot si de atunci nu s-a mai descurcat cu banii. Doar o singura prietena ii mai deschide usa si le lasa celor doi cate ceva de mancare. Tot din cauza facturilor neplatite garsoniera a fost debransata de la reteaua de electricitate.

Ana Capatina, prietena de familie: "Vin, o ajut, ii aduc mancare gatita, ii spal. Uitati i-am luat acum niste rosii si castraveti si paine le-am luat. Greu, sa stai si fara lumina."

Baiatul de 21 de ani s-a nascut cu retard psihic, dar chiar si asa merge la o scoala speciala si uneori mai aduce acasa din mancarea pe care o primeste gratuit la cantina.

Singurul lor venit este pensia de handicap a baiatului - 270 de lei.

Reporter: "Sunt in pericol sa ajunga in strada?"
Ana Capatina, prietena de familie: "Da, da. Si asa cum e baiatul, invata. Un copil cuminte, invata, nu lipseste, nu face probleme."

Cei doi au nevoie de o mana de ajutor pentru a nu ajunge sa doarma pe o banca din parc sau in sala de asteptare a garii. Daca situatia nu se schimba, trebuie sa elibereze locuinta pana pe 12 august.


 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO