O caprioara fugarita de caini a fost salvata in ultima clipa de un pompier din Bistrita-Nasaud. Unde se afla animalul acum


Ultimul update: Duminica 27 Noiembrie 2016 07:02
Data publicarii: Joi 24 Noiembrie 2016 14:28
Categorie: Stiri Sociale

O caprioara speriata si fugarita de o haita de caini a fost gasita intr-o localitate din Bistrita-Nasaud de un pompier.

Bietul animal incerca sa se adaposteasca pe o strada cand omul, alertat de galagia de afara, a iesit si a salvat-o din coltii patrupedelor. Un medic veterinar l-a ajutat si el pe barbat. Caprioara de aproximativ un an a scapat teafara si se poate intoarce acolo unde ii este locul: in padure.

Flaviu Tabara, pompier: "Am sunat la 112 ca nu am stiut ce sa fac cu ea. Sa o fi lasat in sosea, ce sa fac? Masini, caini, o gramada de caini... o omorau."

Localitatea Liviu Rebreanu din Bistrita se afla in apropierea unui fond de vanatoare. De acolo se pare ca a ajuns caprioara in zona de case, iar cainii i-au dat de urma imediat. Pompierul, un barbat de 32 de ani, si-a dat seama ca se intampla ceva si a iesit afara. A gasit animalul foarte speriat si a decis imediat sa il salveze.

Flaviu Tabara, pompier: "Am auzit niste caini afara, tot urmand am iesit afara cu mama, cand ne-am uitat niste caini erau calare pe saraca caprioara. De la o vreme iti intra in instinct, daca putem, salvam."

Caprioara era lovita usor, probabil din cauza ca a incercat sa scape de caini. Oamenii au chemat imediat si un medic veterinar.

Maria Tabara, mama pompierului: "Aici undeva ii lovita la picioare. Cred ca de caini, nu de masina. Cand am vazut-o am zis Doamne fereste, am dat dupa caini sa fuga in gradina, sa scap de ei. Am observat si am zis ca nu pot fi 3 caini, numai 2 si unul mi s-a parut ceva deosebit. M-am dus la ea pe trotuar, am zis ca acum se duce cand ma vede si ea a stat pe loc saraca si am luat-o in brate."

Ioan Tabara, tatal pompierului: "Eu le vedeam ca sunt vreo 6 caprioare, le-or fi vazut cainii si o fi adus-o aici."

Dupa o evaluare amanuntita, medicul veterinar a decis ca animalul poate sa se intoarca in padure.

Emilian Horga, fondul de vanatoare: "Daca veterinarul va spune ca nu are nicio rana o vom lasa in libertate."

Majeri Adrian, medic veterinar: "Din punctul meu de vedere poate fi lasata in liberate, nu are nimic, este doar speriata."

Joi, caprioara va fi dusa de vanatori in padure. La inceputul saptamanii un mistret - de data aceasta in Baia Mare - a ajuns in oras dupa ce a fost alergat de caini. Si el a fost capturat si eliberat intr-un fond forestier.

VIDEO PROTVPLUS.RO