Nu avea voie la scoala pe 1 Martie, ca sa nu infecteze pe cineva cu HIV


Ultimul update: Vineri 18 Mai 2012 11:47
Data publicarii: Marti 01 Martie 2011 18:13
Categorie: Stiri Sociale

"De teama sa nu le infectez cu HIV cand le ofeream martisoare, profesoarele mi-au interzis sa vin la scoala de 1 si 8 Martie". Desi suna ireal, sunt amintiri dureroase care i-au ramas clar in minte unui tanar seropozitiv din Giurgiu.

Anii au trecut, iar baiatul a gasit taria sa treaca peste rautatea celor din jur, datorita unei asociatii. Astfel, impreuna cu cei ca el, deseneaza si face podoabe ca sa ne aduca primavara in suflet.

Sunt 65 in aceasta asociatie, iar doamna Cristina ar vrea sa-i faca pe toti cei loviti de soarta sa fie increzatori in ei. Tinerii au nevoie de sprijin ca de aer. O mana de voluntari incearca sa le arate ca viata este si altfel decat nedreapta. Unii vin la centru sa lucreze goblene, altii modeleaza martisoare pentru propriile sotii.

Pe Ofelia si Alex, doamna Cristina ar vrea sa-i ajute cel mai mult. Stau intr-o camera cu chirie, dupa ce multa vreme au dormit pe cartoane. Ea este seropozitiva. Prietenul ei stia asta de cand a luat-o pe semnatura de la spital. Nu a contat, pentru ca o iubeste.

"Stiam problema si am vazut ceva la ea. Mi s-a parut ca e pentru mine acea fata. Mergem impreuna si nu mai conteaza ca e infectata. Conteaza ce este in suflet", spune Alexandru Paun.

In aceasta luna, tinerii vor expune si isi vor vinde creatiile. Orice ajutor este binevenit. Toti cei care vor sa faca donatii, pot face depuneri in contul Asociatiei Licurici RO19BRD190SV01176121900.

Ca sa ajute alti nevoiasi, marti, la Parlament, cativa copii de la o gradinita din Capitala au venit cu martisoare lucrate de ei si le-au vandut alesilor.

 

Tags: hiv, caritate,

Vei putea afla daca ai SIDA in 20 de minute, acasa. Testul rapid pentru HIV
Adevarat miracol! S-a vindecat de HIV dupa un transplant de celule stem!
Nu exista proceduri pentru bolnavii cu HIV/SIDA care vin la spital!
VIDEO PROTVPLUS.RO