TOPUL celor mai cautate universitati din Capitala. Noua generatie de absolventi se orienteaza catre facultati cu viitor

Ultima actualizare: 21-07-2014 07:09

Noua generatie de absolventi de liceu pare bine orientata. Cu o diploma de doctor in mana poti lucra oriunde in Occident.

Cu una de finante-banci si marketing poti spera sa ajungi un manager de top, iar inginerii priceputi sunt foarte cautati. Asa se explica numarul mare de inscrieri la scolile de profil. La polul opus gasim fizica si chimia. Si nu este de mirare. In ultimii 4 ani, peste 250.000 de tineri NU au luat bacul, iar numarul celor eligibili pentru o facultate s-a injumatatit.

Din cei peste 3.800 de tineri care s-au inscris pana acum, cei mai multi au optat pentru medicina generala - aproximativ 2.200. Cate doi se vor infrunta la farmacie sau la stomatologie.

Politehnica pune la dispozitia celor interesati aproape 6.000 de locuri, iar 7.600 de absolventi si-au aratat deja interesul. Sunt vizate in special facultatile de calculatoare, comunicatii, electronica, autovehicule rutiere, IT si roboti industriali.

''Cred ca mai departe am foarte multe posibilitati pentru un loc de munca si un salariu bun", spune Alexandru Luca.

''Cererea de ingineri pe piata a crescut in ultimii ani. Asta se reflecta si in anunturile facute de companiile industriale si de ce nu si in nivelul de salarizare a inginerului care a crescut in ultimii ani', a spus Darie George, rectorul Universitatii Politehnica.

La ASE sunt deja 8.400 de doritori si e aglomeratie. Explicabil pentru ca s-a renuntat la examenul de admitere si se intra doar pe baza mediei de la bacalaureat.

Mai putin cautate sunt facultatile de chimie si fizica. Aici s-au prelungit inscrierile pana sambata, in speranta ca vor avea mai multi candidati. Acestia vor da un test grila care va avea o pondere de 30% in media de admitere. Pana acum, la chimie s-au inscris 260 de candidati, iar la fizica 135.

Asta chiar daca pe piata sunt sute de posturi pentru chimisti sau fizicieni. In Universitatile de stat sunt disponibile anul acesta 63.000 de locuri fara taxa si inca 35.000 cu plata.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO