Nora este primul copil din Romania care va fi adoptat de americani. Cati minori au plecat deja in familii din alte tari

28-02-2014 19:28

11 copii infiati dupa noua lege a adoptiilor vor locui de acum in strainatate. Luni va pleca o fetita de 6 ani in Statele Unite, iar alti 10 minori au deja familii in alte 3 tari.

Nora, fetita care va ajunge in San Diego, a fost abandonata la nastere si a fost refuzata de mai multe familii romani. Acum, la 6 ani, se va bucura de un camin primitor peste ocean si de doi frati.

"Avem doi baieti biologici, 22 si 15 ani, si acum avem al treilea copil, al treilea pui, cum zice mama, Nora. Doar ce a implinit 6 ani si a devenit fetita noastra", spune Alina Kleinhenz, mama adoptiva.

Peste cateva zile, Nora va pleca impreuna cu sotii Kleinhenz spre San Diego, unde o asteapta deja doi frati si un nou camin: o casa cu 5 dormitoare, dintre care unul va fi ai ei. Alina, plecata de 20 de ani din tara, are dubla cetatenie. Ea si sotul ei sunt primii americani care adopta un copil roman. Procedurile au durat 4 luni.

"Era in casa familiei maternale, intr-o camera care semana cu aceasta, si acolo am cunoscut-o. Era foarte timida, dar a fost si ea entuziasta.
- Ati avut dubii in a lua un copil care are un trecut?
- Nu, nicidecum. Copiii sunt copii",
spune si Kenneth Kleinhenz, tatal adoptiv.

Din aprilie 2012, cand legea adoptiei s-a schimbat, au fost depuse 58 de cereri de catre cetateni romani rezidenti in strainatate pentru a infia un minor. 38 de dosare sunt deja finalizate, iar in 11 cazuri instanta a si pronuntat adoptia. Toti acesti copii, candva abuzati, abandonati si protejati cu mari sincope de statul roman, se pregatesc sa paraseasca tara cu noile lor familii.

Alti 6 copii au fost adoptati de romani stabiliti in Italia. In afara de Nora, inca patru minori vor ajunge peste Ocean, in Canada si Statele Unite. O fetita, refuzata pana acum de cei care isi doreau un prunc in tara, va merge la un cuplu cu rezidenta in Spania.
 


VIDEO PROTVPLUS.RO