Noi reguli de spitalizare incepand de luni

Dată publicare: 15-03-2009 00:00
Dată actualizare: 06-07-2012 12:18


In spitalele din toata Romania intra in vigoare incepand de luni, 16 martie, noi reguli. Toti pacientii care ajung la camerele de garda in stare critica vor fi obligatoriu internati.

Autoritatile nu mai vor sa auda fraze de genul "nu au fost locuri disponibile in sectie" din partea medicilor si nici "m-au lasat sa astept pe hol si m-au trimis acasa", din partea bolnavilor.

Medicii vor fi obligati sa interneze toti pacientii in stare critica fie in camerele de garda, fie in sectiile unde vor fi puse la dipozitie paturi, pentru persoanele cu boli grave. Astfel, in spitale, managerii trebuie sa se asigure ca zilnic un numar de 5% din paturi sunt libere pentru eventuale urgente.

In plus, daca pacientul este examinat de mai multi doctori si niciunul dintre medici nu doreste internarea intr-o sectie, medicul de garda de la UPU, are ultimul cuvant si interneaza obligatoriu bolnavul.

Daca nu sunt locuri libere in sectia neurologie de exemplu, bolnavul poate fi internat in sectia de boli interne, pana la eliberarea unui loc.

Bolnavii cu multiple trauamtisme se interneaza obligatoriu in primele 24 de ore, la chirurgie sau reanimare.

Oricum ar fi, cei din minister sunt indulgeti si le dau ragaz de cateva zile spitalelor sa se conformeze noilor reguli.

Mai apoi vor exista controale , iar intre timp pacientii pot sesiza ministerul daca apar situatii.


VIDEO PROTVPLUS.RO