Negocierile pe tema sporurilor au esuat! Profesorii, cei mai nemultumiti

Dată publicare: 16-03-2009 00:00
Dată actualizare: 10-07-2012 05:23


Negocierile de luni de la Ministerul Muncii pe tema sporurilor, pe care Guvernul vrea sa le elimine din sistemul bugetar, au esuat.

Sindicalistii din invatamant au parasit discutiile, nemultumiti de faptul ca autoritatile vor sa taie din cheltuieli cu 20%, chiar si acolo unde nu se poate.

Reprezentantii profesorilor au iesit cei mai nemultumiti. Marti acestia se vor intalni pentru a decide masuri de protest pentru perioada care urmeaza. Nu sunt excluse nici grevele si nici chiar blocarea examenelor nationale.

Discutiile aprinse s-au purtat in jurul articolului 20 care prevede o reducere a cheltuielilor de personal, ceea ce ar putea insemna inclusiv disponibilizari.

Practic negocierile s-au blocat in momentul in care Guvernul a spus ca este dispus sa renunte la acest articol numai daca sindicatele renunta la randul lor la fondurile de premiere, salariul de merit si sporul de antena. Sindicalistii tin insa cu dintii de aceste sporuri, pentru ca fara ele salariile angajatilor  ar putea sa scada si cu 50%.


VIDEO PROTVPLUS.RO