Momentul zero al infectarii cu HIV, cheia pentru un vaccin viabil

Dată publicare: 08-12-2008 00:00
Dată actualizare: 17-09-2012 05:50


S-a descoperit enzima care ne poate proteja de HIV

Raspunsul initial al organismului dupa contractarea HIV poate sa le ofere cercetatorilor raspunsurile necesare pentru producerea unui vaccin eficient impotriva SIDA, potrivit laureatei Premiului Nobel pentru medicina pe 2008.


Maladia SIDA a ucis pana in prezent peste 25 de milioane de persoane, iar alte 33 de milioane sunt infectate in prezent cu virusul HIV. O anumita combinatie de medicamente poate sa incetineasca evolutia virusului, dar este departe de a reusi o vindecare definitiva.

Francoise Barre-Sinoussi, care a impartit Premiul Nobel pentru medicina pe 2008 cu Luc Montagnier pentru descoperirea virusului HIV, in urma cu 25 de ani, a declarat intr-o conferinta organizata cu ocazia Zilei Internationale a luptei impotriva maladiei SIDA - 1 decembrie - ca organismul uman reactioneaza de o maniera specifica si extrem de rapida, dupa ce a fost infectat cu virusul HIV.

Raspunsul organismului uman la nivel celular este aproape instantaneu si ar putea sa-i conduca pe cercetatori la descoperirea unui vaccin care sa impiedice virusul HIV sa puna stapanire pe organism si sa nu ii permita sa se transforme intr-o maladie care distruge sistemul imunitar, a declarat Barre-Sinoussi.

Sursa: Reuters


VIDEO PROTVPLUS.RO