Foloseste prezervative! Te apara de SIDA

Dată publicare: 02-12-2008 00:00
Dată actualizare: 29-08-2012 13:58


"Ne putem apara de virusul HIV!" - este mesajul lansat de voluntarii de la Crucea Rosie, care au impartit prezervative tuturor celor care au trecut prin Piata Universitatii din Bucuresti.


Vizati au fost in primul rand tinerii, cu atat mai mult cu cat peste 70% dintre romanii seropozitivi au intre 18 si 20 de ani.

Pe un panou de doi metri pe patru, voluntarii Crucii Rosii au scris cu ajutorul a sute de prezervative cuvantul SIDA.

Trecatorii au fost invitati sa le dezlipeasca, astfel ca la sfarsitul zilei cele patru litere sa dispara. Un gest simbolic pentru ca oamenii sa constientizeze cat de periculos este amorul neprotejat.  

Din pacate romanii evita sa discute lucruri seriose, asa ca prea putini au acceptat prezervativele. Grav este ca tocmai tinerii au facut pe sfiosii. Unii dintre cei care au respins cadoul s-au aratat chiar jigniti. Aceasta mentalitate a romanilor dauneaza grav sanatatii si nu numai.

Prin actiunea de marti cei de la Crucea Rosie au incercat sa ne faca sa intelegem ca aceasta boala teribila nu se ia printr-o imbratisare, un sarut sau daca folosim aceeasi toaleta cu o persoana deja infectata. Prin sex neprotejat, insa, da!

In Romania, peste 11.000 de oameni sunt infectati cu virusul HIV sau au deja SIDA.

Spune NU HIV/SIDA! Invata sa te protejezi!


VIDEO PROTVPLUS.RO