Bolnavii de SIDA au propriul cabinet stomatologic

Dată publicare: 05-11-2008 00:00
Dată actualizare: 05-04-2012 14:33


Impresionati de drama blonavilor de SIDA, refuzati de cele mai multe ori de medicii dentisti, reprezentantii unei asociatii au infiintat un cabinet stomatologic care sa se ocupe exclusiv de tratarea lor.


Acesta este primul din tara si a fost deschis in Valea Jiului, unde sunt inregistrati peste 200 de oameni care sufera de aceasta boala.

Mai mult cu umilinta decat cu furie, multi bolnavi de SIDA recunosc ca nu o data au fost dati afara din cabinete medicale. Doctorilor le era pesemne teama sa nu se infecteze sau sa nu isi piarda ceilalti pacienti

Putini au fost medicii care s-au incumentat sa ii trateze. Unul dintre "curajosi" a acceptat sa lucreze la singurul cabinet care va avea drept pacienti doar persoane infestate cu teribilul virus.

Reprezentantii asociatiei care le apara drepturile acestor oameni dezvaluie o realitate si mai cruda. Unii medici ar avea liste negre cu numele bolnavilor de SIDA, astfel incat sa stie sa ii refuze daca le calca pragul.

Numai in Valea Jiului peste 200 de persoane sunt purtatoare ale acestui virus. Cei mai multi dintre ei nu au implinit inca 20 de ani.VIDEO PROTVPLUS.RO