Încă un bancomat a fost spart prin detonare, în Galați. Hoții nu au fost încă prinși

Dată publicare: 16-09-2020 07:41
Dată actualizare: 16-09-2020 09:26


Atacurile date de indivizi periculoşi care golesc de bani automatele bancare, după ce folosesc explozibil ca să le arunce în aer, încep să devină un fenomen în România.

La doar o săptămână după ce două bancomate au fost detonate în Otopeni - Ilfov, luni dimineaţă hoţii au procedat la fel într-o localitate din Galaţi. Suspecţii au plecat cu o sumă mare de bani şi până acum nu au fost prinşi.

Era ora 4 dimineaţa când zgomotul unei explozii puternice l-a alertat pe agentul de pază al primăriei din Tulucești - Galați. Bancomatul unei bănci din centrul localităţii fusese aruncat în aer.

Grigore Iamandi, agent pază: „S-a văzut un fum, la care s-au auzit niște bubuituri. A intrat înăuntru unul, unul a rămas afară. A durat un minut  Unul dintrei ei, pe care l-am văzut, era scund. Bănuiesc că cel de dinăuntru dădea banii afară și ăstalalt îi aduna."

Ciprian Stoica, Poliția Galați: „Persoane necunoscute ar fi forțat fanta de eliberare a banilor de la acest bancomat, iar din interior a fost sustrasă o anumită sumă de bani."

Camerele de supraveghere ale sucursalei bancare au suprins momentul deflagraţiei, dar imaginile nu au fost făcute publice de anchetatori.

Doi indivizi mascaţi ar fi dat atacul.

Suflul exploziei a aruncat în interiorul sucursalei bancare cutia de bani, care s-a deschis din cauza şocului. Unul dintre hoţi ar fi spart un geam şi a pătruns în interior. Ulterior a cules de pe jos bancnotele care s-au împrăştiat în toată încăperea.

Hoţii ar fi încărcat prada într-o maşină şi au dispărut, în viteză, pe drumul spre Bârlad.

Hoţii nu au dat lovitura la întâmplare. Duminică dimineaţă, de exemplu, acest bancomat era gol. Abia după-amiază a fost alimentat cu bani, pentru că trebuie să fie plătite pensiile. La doar câteva ore, aparatul a fost aruncat în aer.

Anchetatorii nu au comunicat suma pe care hoţii au reuşit să o fure din bancomatul aruncat în aer. Nu se ştie nici ce tip de explozibil au folosit pentru a provoca deflagraţia dar metoda este tot mai des folosită în România - dar şi în alte state europene, precum Spania şi Anglia.

Acesta este cel de-al 7-lea caz din acest an în care bancomate din ţară sunt aruncate în aer pentru a fi golite de bani. Incidente similare au mai avut loc până acum în Prahova, Covasna, Timiş, Arad şi Constanța.

Acum o săptămână două bancomate au fost detonate în Otopeni. La fel ca în acest caz - hoţii nu au fost prinşi.

 

Tags: bancomat, jaf, galati,


VIDEO PROTVPLUS.RO