Ministrul Educației, Monica Anisie: ”Rata de infectare în școli este sub 1%”

Ultima actualizare: 07-11-2020 09:58

Monica Anisie, ministrul Educației, a vorbit sâmbătă dimineaţă, la Ştirile ProTV, despre școlile și grădinițele care se închid de luni.

Întrebare are stă pe buzele tuturor în aceste moment este ”de ce se închid școlile?”, având exemplul țărilor din Vest, unde au rămas deschise, iar organismele internaționale au recomandat și ele acest lucru.

”Guvernul României a luat această măsură pentru că trebuie să ne gândim la sănătatea și siguranța copiilor, dar și a părinților. Studiile realizate de epidemiologi arată că sunt foarte buni transmițători copiii. La momentul acesta, rata de infectare în școli este foarte mic și am mai spus lucrul acesta, că nu în spațiul școlii există pericolul de îmbolnăvire, ci în afară. Am văzut din primele zile ale anului școlar părinți care se aflau la porțile școlilor fără să poarte mască, trebuie să luăm în calcul și traficul din marile orașe”, a spus Monica Anisie pentru Știrileprotv.

Ministrul Educației a precizat că rata de infectare în școli este una foarte mică, de sub 1% în rândul elevilor, cadrelor didactice şi personalului auxiliar, dar închidere unităților de învățământ a fost luată ca o măsură de prevenire.

 

”Părinții muncesc de acasă, copiii își continuă educația de acasă”

 

”La momentul acesta, rata de infectare pentru elevi și cadrele didactice este sub 1%, conform datelor primite de Ministerul Educației de la Direcția de Sănătate Publică. Este important pentru noi toți ca acești copii să rămână sănătoși, pentru ca să-și continue educația”, a explicat Anisie.

Potrivit acesteia, închiderea școlilor este și o măsură de solidaritate cu medicii din spitale, adăugând că părinții vor putea munci de acasă în această perioadă, pentru a rămâne astfel alături de copii.

”În ultimele săptămâni au crescut cazurile de îmbolnăvire, numărul de infectări este din ce în ce mai mare, uitați-vă la spitalele din România. Trebuie să fim solidari cu medicii, luăm astfel de măsuri, de suspendare a cursurilor față în față în unitățile de învățământ, complementar cu posibilitatea ca activitățile desfășurate de părinți să fie în regim de telemuncă.
Prin urmare, părinții muncesc de acasă, copiii își continuă educația de acasă”, a mai spus ministrul Educației.

 

Rata de infectare în şcoli în ultimele 14 zile

 

Potrivit DSP, situaţia epidemiologica pe ultimele 14 zile în şcoli este următoarea

0,057% elevi infectaţi

0,66% profesori infectaţi

0,59% personal auxiliar infectat

0,46% personal nedidactic infectat

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO