Ministerul Transporturilor: Autostrada Arad - Timisoara va fi gata pana de Sarbatori

21-11-2011 11:59

Autostrada Arad - Timisoara

Autostrada Arad-Timisoara va fi deschisa traficului in a doua jumatate a lunii decembrie, lucrarile fiind finalizate in proportie de peste 90 la suta, a declarat, luni, secretarul de stat din Ministerul Transporturilor Eusebiu Pistru.

Secretarul de stat Eusebiu Pistru a declarat ca pe cei 32 de kilometri de autostrada intre orasele Arad si Timisoara se va putea circula inainte de sarbatorile de iarna.

"Peste 90 la suta din lucrari sunt finalizate, iar turnarea asfaltului de uzura a fost incheiata. Se va da drumul circulatiei in a doua jumatate a lunii decembrie. Termenul va fi amanat doar in cazul unor conditii meteo extreme care nu vor permite efectuarea ultimelor lucrari", a declarat Pistru.

Conform sursei citate, in prezent se monteaza gardurile de protectie pe autostrada si se fac lucrari de semnalizare rutiera.

Secretarul de stat a adaugat ca receptia intregii lucrari va avea loc in primavara anului viitor.

Lucrarile la autostrada Timisoara - Arad au inceput in vara anului 2009, iar ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, afirma ca aceasta ar trebui sa fie data in folosinta la sfarsitul anului 2011. Lucrarile sunt executate de consortiul FCC Construccion si Astaldi.

Pe de alta parte, secretarul de stat Eusebiu Pistru a declarat ca lucrarile de reabilitare a DN 79 sunt "intr-un stadiu destul de avansat", fiind finalizate in proportie de 75 la suta, iar in judetul Arad se mai lucreaza la podul din Zerind si urmeaza sa intre in reabilitare podul din Chisineu-Cris.

"Lucrarea este intr-un stadiu destul de avansat. Termenul de receptie a DN 79 se mentine acelasi, respectiv jumatatea anului viitor", a declarat Pistru.

In luna aprilie, ministrul Anca Boagiu declara, la Arad, ca reabilitarea DN 79 Arad-Oradea este realizata in proportie de numai 24 la suta, desi termenul initial de finalizare a lucrarilor era luna martie 2011, conform contractului incheiat in 2009 cu firma italiana Astaldi. Ulterior, s-a stabilit ca termenul sa fie iunie 2012.

Ministrul anuntase compania ca va primi o notificare care inseamna "pericol de reziliere a contractului" si cerea ca muncitorii sa se mobilizeze pentru ca santierul sa fie inchis cat mai repede.

In luna mai, la o noua vizita pe santier, ministrul declara ca firma "s-a mobilizat la capacitate maxima", in urma criticilor aduse in vizita anterioara.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO