Ministerul Muncii mareste degeaba valoare tichetelor de cresa!

Dată publicare: 02-02-2009 00:00
Dată actualizare: 19-10-2012 15:04


Una calda, una rece, pentru parintii salariati, cu copii mai mici de 2 ani. De luni, valoarea tichetelor de cresa, acordate lunar, s-a majorat la 350 de lei.


Daca nici nu ati auzit de acest ajutor, aflati ca aici intervine vestea proasta. Desi legea exista din 2006, niciun parinte nu a primit acesti bani.

Legea tichetelor de cresa e in vigoare din 2006. Scopul era sa-i incurajeze pe parinti sa revina la serviciu, inainte ca pruncul sa implineasca 2 ani. Si sa il lase pe cel mic intr-un mediu organizat si sigur, unde costul ingrijirii ar fi integral decontat de stat.

Tichetul de 350 de lei ar trebui dat de angajator, fie el bugetar sau privat, iar statul vireaza banii. De ce nu se intampla? Dupa trei ani, Ministerul Muncii nu a tiparit inca niciun bon.

In schimb, ministerul majoreaza semestrial valoarea tichetelor, ati ghicit, tot pe hartie! A inceput de la 300 de lei pe luna si a ajuns la 350. Intrebati de reporterii Pro Tv despre situatie, reprezentantii institutitiei nu comenteaza.

Asadar, cu legea in mana, parintele fie plateste cresa din buzunar, fie, daca nu isi permite, mai sta in concediu. Angajatorii pierd si ei angajati valorosi. Doar Ministerul Muncii isi pune, la inceput de an, multi bani deoparte - chipurile - pentru tichete, pe care ii gaseste la final- surpriza! - neatinsi.


VIDEO PROTVPLUS.RO