Microsoft a investit 1 milion de euro in invatamantul romanesc. Programa, modificata pentru sponsori
Ce nu face statul pentru absolventi, reusesc companiile private. Multe semneaza parteneriate cu universitati si licee, din care toata lumea are de castigat.
Tinerii invata o meserie si cei straluciti sunt recrutati. Iar scolile obtin un punctaj mai bun la evaluari si acreditari. Singurul absent din ecuatie este statul, care nu s-a gandit la un plan de facilitati fiscale pentru firmele care ajuta invatamantul.
12 tineri de la cinci universitati de prestigiu din tara invata sa munceasca la Microsoft. Este una din companiile care finanteaza invatamantul si care pana acum a investit peste 1 milion de dolari in educatie.
Alegeri 2024
11:05
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora. Câți români au votat până acum. Harta secțiilor de votare
10:04
De ce relațiile României cu Ucraina și Rep. Moldova s-ar putea înrăutăți după alegeri. Semnalul de alarmă tras de Politico
07:17
Ghidul alegătorilor români din diaspora. 950 de secţii organizate în străinătate sau prin corespondenţă
06:56
Țările în care s-au deschis cele mai multe secții de votare la alegerile prezidențiale din 2024
Radu este in ultimul an la Electronica si Telcomunicatii si are deja o luna de instruire. Pentru prima data simte ca a si invatat ceva, fata de ceilalti ani, in care practica era formala.
In momentul de fata, Guvernul acorda facilitati doar firmelor care angajeaza someri, persoane cu dizabilitati sau oameni in varsta. Cele care finanteaza invatamantul nu sunt incurajate.
Totusi, sistemul incepe sa se miste si in lipsa facilitatilor. Si asta pentru ca institutiile de invatamant sunt interesate sa atraga banii companiilor si dispuse sa modifice programa in functie de cerintele firmelor care le sponsorizeaza.
Pe alta parte, universitatile care se gandesc doar la taxe, dar nu sunt interesate de rata de angajare vor fi depunctate.