"Merg la scoala odata cu cel mic".Povestea parintilor care se pun cu burta pe carte la varsta a doua

Dată publicare: 13-09-2011 17:56
Dată actualizare: 10-06-2012 03:18


Cand nimeni nu mai spera, iata ca Dumnezeu ii da romanului mintea cea de pe urma. Din pacate, nu intra aici pustii carora le sta gandul doar la distractie, ci parintii lor.

Sunt tot mai multi adultii care vor sa termine 12 clase, dupa ce au inteles ca nu-i angajeaza nimeni fara diploma. Anul acesta, la seral, sunt pline bancile de oameni in toata firea care tocesc manualele si se poarta respectuos cu profesorii.

Sfiosi si cu emotii ca niste scolari la debut, toti acesti oameni trecuti prin viata s-au prezentat la ore cu flori. Apoi au ascultat cu mare atentie de ce anume trebuie sa tina cont.

La 45 de ani, doamna Solomon si-a cumparat penar, carti si caiete si s-a inscris la mecatronica, la seral. A intrat in clasa a 13-a si deja se pregateste pentru bacalaureat. Deocamdata este vanzatoare la un chiosc, dar spera din tot sufletul la un post mai bun intr-o o fabrica. Si chiar se tine de cursuri.

Tot in banca am gasit-o si pe Geta. Are 33 de ani, este in clasa a 11-a si vrea mai mult de la viata.

"Doi dintre copii ii am in aceeasi scoala.Ei sunt de dimineata, eu de dupa-amiaza", a spus Geta Ghiurca.

Iata ce ii transmite Ovidiu Ghiurca: "Sa invete bine, cum imi spune si ea mie, sa invete bine si sa faca tot ce mi-a spus, sa asculte de profesori, sa se straduiasca sa aiba note bune".

Pentru primii anii de scoala generala, ministerul invatamantului a initiat un program special numit "A doua sansa". Adultii interesati pot participa la cursuri gratuite in grupe speciale.


VIDEO PROTVPLUS.RO