Meseria de designer floral, o afacere tot mai infloritoare in Romania. Cat trebuie sa investiti pentru a avea succes

Dată publicare: 15-10-2016 17:24
Dată actualizare: 18-10-2016 07:08


Florariile cu dichis sunt afaceri care s-au dovedit a fi infloritoare in ultimii ani si chiar au dus la aparitia unei noi meserii, cea de designer floral.

Cei care vor sa aiba succes in domeniu, investesc mii de lei pentru cursuri in tara sau in strainatate, la care invata de la maestri internationali cum se ingrijesc florile, care sunt trendurile, dar si cum se creeaza un aranjament la nivel de arta.

In felul acesta, plantele care pana acum erau doar accesorii, sunt transformate in piese principale in incaperile cu personalitate.

Peste 25 de cursante din toata tara au venit la trainingul de design floral de la Cluj. Vor sa isi deschida dupa aceea propriile afaceri in domeniu, asa ca au venit sa invete de la cei mai buni.

Julie Pearson este de 30 de ani profesoara internationala de floristica in Marea Britanie.

Julie Pearson profesor de design floral: "Sfatul meu este sa fii putin diferit, sa fii la curent cu trendurile, sa creezi trenduri, sa ai o minte deschisa si sa te gandesti la ceva diferit fata de competitorii tai, trebuie sa ai grija ce cumperi si sa pastrezi o relatie buna cu partenerii si furnizorii tai."

Andreea este si ea profesoara de design floral de mai bine de 10 ani. Cursurile pe care le-a facut in Belgia, Olanda si Franta au inspirat-o sa creeze si in Romania o scoala pentru aceasta noua meserie.

Daca in urma cu cativa ani designul floral era aproape inexistent la noi in tara, acum specialistii l-au transformat intr-o adevarata stiinta. Asa se face ca ingrijirea florilor, combinarea culorilor si a texturilor sunt reguli care daca sunt respectate cu strictete pot asigura succesul in acest domeniu.

George preda cu incantare aici, dupa ce a lucrat cot la cot cu maestri din Costa Rica sau Malaezia.

Cursurile au si notiuni de business pentru micile afaceri.


VIDEO PROTVPLUS.RO