Mesajul lui Gigi Becali de Sfantul Gheorghe pentru Copos: "Milostenia strapunge cerul mai repede decat Sfanta Liturghie"
730.000 de domni si aproape 350.000 de doamne sunt cinstiti de cei dragi. Gheorghe si Georgeta se afla pe locul al patrulea in topul celor mai populare nume romanesti.
Numai bun de primit musafiri este si George Becali. Inainte de toate insa, a trecut pe la biserica.
Cel mai vestit purtator al acestui prenume nu s-a hotarat inca asupra variantei oficiale. Si-a semnat cartile George, dar la iesirea din inchisoare a declarat ca vrea sa fie stiut drept Gheorghe Becali. Joi, dupa slujba tinuta in biserica din Pipera, s-a aratat cucernic si neobisnuit de rezervat.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
"Ma intereseaza doar sa ma imbogatesc duhovniceste, atat ma intereseaza. Eu am luat hotararea ca sa nu vorbesc ca sa nu mai comenteze unii si altii in fel si chip. Ca mi-e mai bine asa, pe cuvantul meu de onoare. Ma uit la televizor, stau linistit", spune Becali.
Dar Becali nu poate sta linistit tacand: "Daca vreti o sa va zic ceva pentru George Copos".
Se sterge la ochi, strange razboinic ceasul de aur si marcheaza momentul: "Fiind Sfantul Gheorghe o sa dau o pilda din asta crestineasca. Milostenia strapunge cerul mai repede decat Sfanta Liturghie. Si asta voiam sa ii transmit lui Copos".
Destinatarul pildei n-a fost disponibil pentru declaratii. Iar pentru Gheorghe Stefan, zis Pinalti, George din Pipera n-a avut, in zi sfanta, nicio invatatura. Doar si-a dres glasul cu o urare valabila inca o luna de zile: "Hristos a inviat!"
Numele Gheorghe are origini grecesti si inseamna taran, agricultor, cioban, de la "ge" care inseamna pamant, si ergon, adica munca, truda. Moda pruncilor botezati astfel a inceput dupa ce Sfantul Gheorghe si-a castigat renumele de invingator al raului, reprezentat, in imagini cu tenta religioasa, de chipul balaurului.
Cultul eroului crestin a fost dintotdeauna mai puternic in estul Europei. La ultimul apel, in Romania erau 1.077.778 de cetateni botezati in cinstea sa.
Gheorghe sunt 522 de mii, iar intr-o covarsitoare majoritate, au 40 de ani. George, 150 de mii- preponderent, copii si barbati mai tineri.
Avem si 144 de mii de Georgiane, si 131 de mii de Georgete- distribuite constant pe toate plajele de varste. Georgette, cu sonoritati frantuzesti, sunt doar cateva sute.
La fel si Georgia, de inspiratie englezeasca. Georgine, Georgina, Jorja si Gicuta au slabe sanse sa-si intalneasca des tizele. Valabil si pentru Geo, Georgel, Ghita, Gica, Giculino, Gigel si Gigi- forme intalnite rar in certificatul de nastere.