Masini noi pentru militarii romani din Kosovo!

Dată publicare: 24-02-2009 00:00
Dată actualizare: 04-06-2012 08:07


Autoturismele ARO ale militatilor romani din Kosovo vor fi inlocuite cu masini noi, URO VAMTAC. Prima serie urmeaza sa ajunga in teatrul de operatii peste cateva zile, odata cu un nou grup de luptatori.

Vehiculele au fost prezentate astazi la Buzau la ceremonia de plecare in misiune unui detasament de la Batalionul de Parasutisti.

Ministerul Apararii a hotarat sa inlocuieasca autoturismele ARO ale militarilor romani din Kosovo, dupa ce acestia s-au plans ca nu le ofera niciun fel de protectie.

Noua masina care va intra in dotarea luptatorilor - URO VAMTAC - este varianta spaniola a cunoscutului Hummer american. Vehicul neblindat a fost conceput pentru a fi eficient in zonele calde, fiind usor de folosit pe teren accidentat. Masina dispune de echipament modern de comunicatii si poate transporta patru militari echipati de lupta.

Ministerul Apararii va trimite in Kosovo sapte masini URO VAMTAC. Acestea vor ajunge in teatrul de operati la inceputul saptamanii viitoare, odata cu peste 80 de militarii de la o unitate din Buzau.

Autoturismele URO VAMTAC vor inlocui vechile masini ARO, folosite in patrulare de soldatii romani. El vor asigura mai multa siguranta militarilor si liniste familiilor pe care acestia le-au lasat in tara.

Inainte de a pleca in Kosovo, militarii de detasamentului RO FND 18 s-au antrenat sase luni. In acesta perioada au testat noul vehicul pe care il vor avea in dotare si s-au declarat multumiti de el.

Tags: kosovo, masini,


VIDEO PROTVPLUS.RO