Marsul pentru drepturile homosexualilor s-a infruntat si anul acesta cu marsul Noii Drepte. Trafic restrictionat in Capitala


Ultimul update: Marti 26 Mai 2015 07:06
Data publicarii: Sambata 23 Mai 2015 18:51
Categorie: Stiri Sociale

Comunitatea gay din Romania a celebrat sambata diversitatea si a incercat sa obtina acceptul semenilor deloc intelegatori cu alegerile si orientarile homosexualilor.

Peste 500 de persoane au marsaluit prin centrul Capitalei pentru a cere egalitate in drepturi si legalizarea casatoriilor intre persoanele de acelasi sex. In mod traditional, deja li s-au opus cei de la ''Noua Dreapta''.

Muzica, haine in culori stridente, pantofi cu toc inalt, coafuri avangardiste - asadar "Marsul Diversitatii',' care prin traditie este unul plin de veselie. Sute de homosexuali, lesbiene, travestiti ori sustinatori ai acestora au marsaluit in sambata seara pe Soseaua Kiseleff, intre Arcul de Triumf si Piata Victoriei. Au cerut sa fie acceptati, sa aiba drepturi egale cu ceilalti si sa nu mai fie victime ale discriminarii.

Florin Buhuceanu, organizator: „Prin acest mars vrem sa tragem un semnal de alarma, vrem ca toata lumea sa inteleaga ca avem si noi drepturi

Impotriva acestor idei au protestat in avans, in jurul pranzului, membrii miscarii Noua Dreapta. Ei spun ca minoritatile sexuale nu respecta valorile crestine si familia traditionala. Atat sustinatorii, cat si opozantii comunitatii gay au fost urmariti indeaproape de politisti si jandarmi, pentru a nu se repeta scandalurile din anii trecuti. Iar traficul a fost restrictionat. In Romania, minoritatile sexuale beneficiaza de aceleasi drepturi ca heterosexualii, mai putin acela de a se casatori.

 

 

VIDEO PROTVPLUS.RO