Cu vilele, masinile si yachturile la control. Cei mai bogati romani sunt in vizorul ANAF
Guvernul a autorizat, miercuri, infiintarea departamentului care va verifica persoanele cu averi mari. Acest departament va functiona in cadrul ANAF.
Deocamdata nu exista detalii despre aceste nou departament, cu exceptia unui anunt scurt, in cadrul unui comunicat de presa al Guvernului. Potrivit sursei citate, acest departament se va numi "Directia de verificari fiscale".
Angajatii acestei Directii vor fi specializati in "controlul veniturilor realizate de catre persoanele fizice care obtin averi mari si nedeclarate".
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Presedintele ANAF, Sorin Blejnar, a sustinut atunci ca actiunile de control in cazul marilor averi in scopul impozitarii vor fi declansate pentru 200-300 de persoane, in principal patroni foarte bogati care, in ultimii ani, au omis deliberat sa inregistreze veniturile pe firma, sustragandu-se de la plata impozitelor. Fiscul le-a pus gand rau romanilor cu averi mari, care bat la ochi
De asemenea, in luna februarie, Blejnar a declarat ca un control major al averilor mari va avea loc in a doua jumatate a anului viitor, dar nu a exclus ca si in acest an sa fie efectuate verificari. Oamenii de afaceri: Impozitarea averilor mari este o prostie
Cum se va face verificarea marilor averi
Normele metodologice de aplicare a procedurii de utilizare a metodelor indirecte de control stabilesc ca Fiscul va verifica, intr-o prima etapa, persoanele cu venituri mari fara sa le notifice, iar pe perioada controlului poate solicita tertilor, inclusiv platitorilor de venit sau oricaror autoritati sau institutii publice, informatii sau documente pentru stabilirea situatiei fiscale reale.
Verificarea persoanelor cu venituri mari se va efectua in mai multe etape, care vor determina in final starea de fapt fiscala reala, in functie de care se va stabili daca se poate dovedi provenienta veniturilor si daca se va aplica impozit. Intr-o prima etapa, organele fiscale vor efectua o analiza pentru a stabili riscul probabil pentru un grup de persoane fizice sau pentru cazuri punctuale, la solicitarea unor institutii sau autoritati publice.
Fiscul din Bulgaria urmareste averea bogatasilor din elicopter!
Arhiepiscopia Tomisului intre datorii si Dumnezeu, cu Fiscul la poarta