Ei sunt iubitorii de arginti. Pacat insa, ca se ascund, sub sutana.
3 clerici stiuti drept respectabili deschid Evanghelia la orice ora din zi si din noapte, pentru bani.

Unii dintre ei si-au facut din cuvantul lui Hristos o afacere din incalcarea regulilor bisericii o obisnuinta si din a insela oamenii un pacat. Duminica, la "Romania te iubesc" va aratam cum fac averi din Cartea Sfanta tocmai slujitorii Domnului.

Duminica, la ora 18.00, la "Romania, te iubesc" iI veti cunoste pe cativa dintre acei preoti care deschid Evanghelia si trag astfel cartea castigatoare pentru ei: au case, masini, restaurante si cluburi de noapte.

Cu un nume parca predestinat, Claudiu Vrajitoru este preot la parohia din Liteni, un sat din judetul Suceava. I s-a dus vestea ca deschide cartea. Lumea il cauta din toata tara ca sa-si afle viitorul si la loc de cinste in biserica este agatat mersul trenurilor, ca sa stie fiecare cand vine si cand pleaca. Pana la urma mersul trenurilor e mai sigur decat orice proorocire. Si la fel de sigura este si averea sfintiei sale. Casa cu turnulete, restaurant si bar pe numele feciorului sau, de asemenea parinte in sat.

Preotul Vrajitoru nu deschide Evanghelia din prima clipa. Mai intai te cheama in fata unui dulap unde sunt asezate pe "caprarii" problemele uzuale cu care vin oamenii la el. In fiecare sertar se afla acatiste pentru orice speta.

Vrajitoru citeste printre randuri numele barbatului fatal. De fapt, merge mai mult pe ghicite. Cand reporterul s-a intors la preot ca sa-i spuna ca a fost filmat cu camera ascunsa, castelul de carti s-a naruit.

Oficial, Theodor Irimia este un venerabil preot din Iasi care slujeste la impunatoarea biserica Barboi, monument istoric si loc de liniste sufleteasca pentru credinciosi. Neoficial, ne-a primit la el acasa, dupa ce am stabilit prin telefon sa ne vedem. O casa intr-o zona buna din Iasi, cu Audi in curte.

Preoti cu arginti si afaceri cu cuvantul Domnului, Urmariti o ancheta filmata cu o camera ascunsa in subteranele ortodoxiei, duminica, la ora 18.00, la " Romania, te iubesc".