Fiscul american vaneaza milionarii. Vrea sa majoreze veniturile


Ultimul update: Luni 07 Mai 2012 18:01
Sursa: CNN
Data publicarii: Luni 04 Aprilie 2011 00:16
Categorie: Stiri Economice
executari

Fiscul american a lansat anul trecut o campanie de verificare a milionarilor, in special a celor cu averi de peste 10 milioane de dolari, numarul controalelor de audit la care a fost supusa aceasta categorie crescand cu 73%.

Pe ansamblu, numarul verificarilor efectuate de Fisc au crescut anul trecut cu 18%. "Intotdeauna a existat perceptia la nivel public ca bogatii scapa nepedepsiti, in timp ce saracii platesc facturile. Din punct de vedere istoric este adevarat ca este mai probabil ca cei cu venituri mai mici sa fie verificati, decat cei cu venituri ridicate. Acum insa, atentia este indreptata spre contribuabilii cu venituri mari", a declarat Thomas Cooke, profesor de contabilitate si legislatie corporatista la Universitatea Georgetown.

Anul trecut au fost verificati mai atent si americanii cu venituri de 5-10 milioane de dolari. IRS a controlat declaratiile a aproape 12% din americanii cu astfel de averi, ceea ce marcheaza o crestere de 54% fata de anul precedent. In cazul americanilor cu venituri de peste un milion de dolari, controalele de audit au urcat anul trecut cu 15%.

Controalele la care au fost supusi milionarii au rolul sa majoreze veniturile incasate de fisc si sa imbunatateasca imaginea IRS in randul contribuabililor, care cred ca institutia favorizeaza bogatii, a spus Cooke.

Intrucat persoanele instarite isi pot permite sa cheltuiasca mai mult pentru pregatirea declaratilor fiscale, exista perceptia ca pot pacali sistemul mai usor decat persoanele de rand.

Sursa: CNN Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO