Mare petrecere la conacul lui Dinescu de la Cetate, cu filme si sarmalute
Pentru o saptamana, poetul va fi gazda unui festival al degustatorilor de film si arta culinara. Are oaspeti din Turcia, Serbia, Macedonia si Grecia, care vor afla ca nimeni nu stie sa gateasca mai bine decat gospodinele din Oltenia.
Sa enumeram si cateva "argumente" pregatite pentru aceasta demonstratie: sarmalute in foi de vita fierte in vin, carnaciori de capra afumati si placinte cu varza si ciuperci.
Sunt doar cateva dintre bunatatile pe care Mircea Dinescu, cunoscut ca un mare gurmand, le-a pregatit pentru ospatul de duminica seara.
La masa sunt asteptati cam 200 de invitati, care vor gusta mancare traditionala romaneasca.
Si pentru ca nu vrea sa isi dezamageasca oaspetii, gazda a ales sa prepare bucatele numai din produse bio. Se lauda cu placinte cu varza si ciuperci, ciulama, carnaciori afumati, salata de vinete, dar si specialitati din carne de porc.
Nu va inchipuiti ca toate cazanele uriase de mancare au fost pregatite doar de mana maestrului. A avut ajutoare de nadejde, inca de acum o saptamana.
Sa nu uitam totusi ca ne aflam la un festival de film, iar mirodeniile s-au imbinat cu cinematografia.
Si, daca duminica musafirii vor avea numai bucate romanesti, luni, meniul zile va fi unul cu specific sarbesc.