Managerii romani opteaza pentru slujbe la Comisia Europeana!

Ultima actualizare: 06-05-2012 23:47

Managerii romani sunt pe cale sa isi faca bagajele. De groaza ca in an de restriste isi pot pierde oricand functia, foarte multi directori din institutiile de stat sau private ar accepta oricand posturi de secretar sau translator la Comisia Europeana.

Practic, concureaza cu tineri fara experienta si nu tin cont de faptul ca noua slujba este dupa caz sub calificarea lor.

Perioada aceasta e dificila pentru manageri, pe umerii lor apasa o presiune extraordinara, trebuie sa dea afara oameni, sa reduca din cheltuieli si daca nu-si ating aceste obiective e posibil ca actionarul sa-i concedieze!

Cea mai mare nesiguranta la locul de munca, chiar si in esaloanele superioare, se simte cum era de asteptat in domeniile cele mai afectate de criza: imobiliar, constructii, retail, sau industrie usoara. De unde, din septembrie anul trecut, au plecat peste 200.000 de persoane. Iar scaderea vanzarilor ar putea aduce noi valuri de concedieri.

Cei care vor sa obtina o slujba la Comisia Europeana sunt testati in trei etape, iar examenul se poate intinde pe un an. In acest moment, se bat 18 romani pe un post. Explicabil deoarece salariile pornesc de la 2500 de euro si ajung la 16 mii de euro, plus bonusuri. La Comisia Europeana, din cei 40 de mii de angajati, numai 500 sunt romani.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO