Mai multi sateni vor sa puna in scena o piesa muzicala de teatru din anii '50: "Cum sa fie, ca un Alain Delon de Rasinari"

Dată publicare: 23-05-2017 18:04
Dată actualizare: 26-05-2017 07:13


E forfota mare in satul Rasinari din Sibiu. Localnicii de toate varstele se pregatesc sa puna in scena o piesa muzicala de teatru, din anii '50.

Ziua, cand isi ingrijesc gospodariile, invata replicile, iar seara se aduna cu totii pentru repetitii generale.

Spectacolul, in care vor juca 30 de actori amatori, are premiera de Rusalii.

O angajata de la Caminul Cultural din sat a venit cu ideea sa puna in scena o piesa de teatru, cu mai multi elevi. Povestea aleasa - "Nunta Ciobaneasca", scrisa in 1957 chiar de un localnic - este o satira comica despre viata satului.

O tanara trebuie sa aleaga intre un cioban chipes si sarac si unul bogat, dar hain. Pentru ca implica si actori adulti, adolescentii si-au chemat parintii si rudele la probe. Cei acceptati repeta acum de zor.

Nicolae este un pensionar care are un mic atelier de tamplarie. In timp ce slefuieste bucatile de lemn, sotia il ajuta sa repete replicile pentru rolul sau.

"Hai Nicu, mai repetam un pic, ca numai maine nu-i poimaine. Sa repetam. Le cam stiu: voie buna, de rasuna muntii si voia buna, tralalala!"

Reporter:  Cum e sa aveti sotul actor?
Adriana Iliu, sotia lui Nicolae: "Cum sa fie, ca un Alain Delon de Rasinari! E placut, sunt mandra cu el. Si imi pare bine ca joaca in piesa."

Fosta invatatoare, doamna Anita exerseaza acum impreuna cu vecinele: "Cand sunt pe scena ma transpun, ma degajez de tot ce e in jur si incerc sa interpretez asa cum gandesc eu."

Coordonatorul trupei este un actor profesionist. Seara, toata gasca se reuneste pentru repetitii.

Catalin Grigoras, actor coordonator: "Am avut hai sa zicem ceva dubii la inceput, fiind textul foarte mult si foarte greu, dar uite ca suntem cu el gata, in curand avem premiera si ei vin la repetitii cu aceiasi bucurie cu care vin la inceput. Ceea ce la actorii profesionisti nu prea se mai intampla."

Premiera va avea loc de Rusalii, la caminul cultural din comuna. Daca vor avea succes, autoritatile locale sustin ca sunt dispuse sa ii ajute financiar pe noii actori, sa plece in turneu in toata tara.


VIDEO PROTVPLUS.RO