Leoiaca Bella, de la Zoo Buhusi, operata din nou!

Dată publicare: 09-12-2008 00:00
Dată actualizare: 01-11-2012 15:29


Operatie delicata la Brasov, unde cativa medici englezi au incercat sa-i redea vederea unei leoaice. Bella, pentru ca asa se numeste pacienta, mai vedea doar cu un ochi, dar si acela ii era grav afectat de cataracta.


In urma cu doua luni, medicii au scapat-o pe Bella de durerile insuportabile pe care le avea la ochiul stang. Afectat de galucom, ochiul n-a mai putut fi salvat.

Medicii au costatat ca animalul nu vede bine nici cu ochiul drept. Nu reusea nicicum sa se orienteze in cusca si devenise foarte agitata. Impresionata de chinul animalului, echipa de medici englezi a decis sa vina din nou la Brasov, de data aceasta sa-i redea vederea.

Veterinarii au constatat ca leoaica sufera de cataracta. Operatia sa facut cu ajutorul unui aparat cu ultrasunete, adus din Germania special pentru aceasta interventie.

Bella va putea vedea de azi inainte normal, spun medicii, care cred ca interventia a fost o reusita. Dupa ce se va insanatosi, prin luna februarie, animalul va fi trimis intr-o rezervatie din Africa de Sud.

Pe mainile acelorasi medici a intrat apoi un leu, care a fost sterilizat.


VIDEO PROTVPLUS.RO