Legea exproprierilor permite statului continuarea lucrarilor
Pentru ca jumatate din lucrarile de investitii au fost blocate in instanta, Guvernul a trimis in Parlament un proiect prin care terenurile vor putea fi expropriate mult mai repede.
Proprietarii vor avea doar 15 zile pentru a accepta sau nu pretul oferit de stat, dar nu vor putea sa opreasca lucrarile.
Legea poate accelera lucrarile de investitii, fireste, daca statul are si bani pentru ele.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Pentru largirea la 4 benzi a centurii de nord a Capitalei si realizarea pasajelor la iesirile din oras s-au facut numeroase exproprieri, iar in unele cazuri proprietarii au dat statul in judecata si au tinut lucrarile in loc si 3 ani.
Pana cand justitia nu dadea un verdict, constructorii nu puteau intra pe teren.
Problema este cu atat mai mare cu cat terenurile sunt in zone mai bune, exact cum sunt cele de langa centura de nord a Capitalei, chiar daca si acolo au scazut preturile in ultimii doi ani.
La acest pret, doar exproprierile facute pentru pasajul spre Tunari ar valora 300.000 de euro. Prea scump pentru stat, asa ca proprietarii se lupta in instanta.
In schimb, dupa intersectia cu soseaua spre Urziceni, centura a ramas la doua benzi. Si nu pare sa se largeasca prea curand.
Adica fara bani, o noua lege a exproprierilor ar putea fi buna, dar inutila.