Autostrada? Nu-s bani de exproprieri! Pipera vinde si la jumatate de pret

Ultima actualizare: 06-08-2012 03:52

"Luati-ne terenurile la jumatate de pret sau si mai ieftin". Este mesajul celor din Pipera catre constructorii de autostrazi.

Daca anul trecut nu isi cedau parcelele nici pentru 500 de euro pe metru, acum sunt dispusi sa lase enorm, doar, doar transforma hectarele de praf in banii de care au nevoie ca de aer.

Desi arata pe suprafete mari ca o groapa de gunoi, metrul costa anul trecut chiar si 1000 de euro, tocmai de aceea statul si-a luat gandul de la ele pentru 2009.

Toate fondurile de anul acesta au fost deja folosite pentru tronsonul Moara Vlasiei - Ploiesti. Cu alte cuvinte, n-au mai ramas fonduri pentru cei 6500 de metri de autostrada din Bucuresti pana la soseaua de centura. Aici, statul are de expropriat terenuri care pe hartie valoreaza aproape 100 de milioane de euro. O parte importanta ar ajunge la Gigi Becali sau la fratii Negoita.

Pentru anul viitor, Ministerul Transporturilor a cerut dublarea bugetului tocmai pentru a putea plati si exproprierile urgente. O prioritate ramane si aeroportul Henri Coanda, care are nevoie de inca 600 de hectare pentru a fi extins si modernizat.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO