Exproprieri de lux pentru proprietarii din calea Pasajului Basarab!

Dată publicare: 12-03-2009 00:00
Dată actualizare: 04-10-2012 17:06


Asta a aprobat Guvernul, atunci cand a anuntat ca autoritatile pot da 104 milioane de lei noi pentru 16 proprietati. Daca facem un calcul, ne cuprinde ameteala...


Fiecare dintre cei care ar urma sa fie despagubiti ar lua 4.200 de euro pe metrul patrat. Mult prea mult, considera reprezentantii Primariei Capitalei.

Primaria anunta ca oamenii vor lua in realitate mai putin decat a prevazut Guvernul. O comisie evalueaza acum cele 16 proprietati de 5.774 de metri patrati, reprezentand terenuri si cladiri. Plata se va face diferentiat.

"Acea suma este una maximala, previzionata pentru a fi cheltuita", explica Madalin Dumitru director Infrastructura PMB.
Da, dar suma a fost publicata in Monitorul Oficial, proprietarii au aflat asta, iar acum pot cere maximum din cat stiu ei ca le poate da statul. Adica 18.000 de lei sau 4.200 de euro pe metrul patrat.

Unii dintre proprietarii care s-au opus Primariei considera ca este moral si justificat sa includa in evaluarea proprietatilor lor si banii cheltuiti pana acum in instanta. Este vorba de procese costisitoare care au inceput in urma cu un an si jumatate si pentru care acum oamenii au pretentii financiare de la edili.

Asadar, suma aprobata de Guvern a reaprins spiritele in zona. Banii nu vin insa de la Executiv, ci de la toti cetatenii care stau in Bucuresti.

Daca vor obtine 4.200 de euro pentru fiecare metru patrat proprietarii pot considera ca au dat lovitura. Mai mult ca ei a luat pe pamant doar cel care a vandut anul trecut o fasie de teren cu 20.000 de euro pe metrul patrat in zona Dorobanti.
 


VIDEO PROTVPLUS.RO