Expropriere cu scandal pe centura Capitalei

Dată publicare: 17-06-2010 00:00
Dată actualizare: 19-10-2012 04:15


Sa preiei un teren pentru o constructie de interes public ramane o aventura in Romania. A fost mare scandal la Mogosoaia, intre proprietarul unei parcele si autoritati.

Desi statul i-a oferit un milion de euro, omul a reusit timp de doi ani sa tina buldozerele la distanta. Pana astazi, cand n-a mai avut de ales in conditiile in care jandarmii au fost si ei acolo.

Taraboiul s-a pornit de la prima ora. Luati prin suprindere de zecile de muncitori si sefi din Transporturi, cei care urmau sa fie expropriati s-au opus cum au stiut.

Proprietarul terenului a refuzat sa incaseze banii oferit de stat. I s-a parut putin sa ia de la stat doar 100 de euro pe metru si nu 1000 asa ca a mers de 17 ori in instanta pana a ajuns la Curtea Constitutionala.

 

Drumarii si-au facut curaj ca sa forteze exproprierea presati de timp. Termenul limita pentru finalizarea lucrarilor la centura este 1 decembrie.

Care este pana la urma miza exproprierii? Drumarii au nevoie de acea bucata de teren pentru un giratoriu si un pasaj. Asa se leaga autostrazile A1 SI A2 si dispar cozile kilometrice.

Tags: exproprieri,


VIDEO PROTVPLUS.RO