"Lasi telefonul la bar si primesti o cafea". Metoda geniala gasita de baruri pentru a-i face pe clienti sa vorbeasca intre ei
Internetul ne poate fi prieten, dar si dusman. Studii recente arata ca in primii sapte ani de viata, un copil sta in fata unui ecran un an intreg, daca adunam orele pierdute cu tableta sau calculatorul.
Cercetatorii din toata lumea ne atrag atentia ca timpul petrecut pe internet afecteaza viata intima, dezvoltarea personala si sanatatea.
In aceste conditii, comercianti si ONG-uri deopotriva s-au gandit sa vina cu solutii pentru a-i dezlipi pe oameni de laptop si de telefonul mobil. Voluntarii se ofera sa trimita in locul nostru scrisori adevarate si nu mesaje de pe Facebook. Iar unele localuri le dau clientilor un bonus, daca renunta temporar la telefon.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Ioana a primit un cadou neasteptat din partea unei prietene: o carte si o scrisoare. I le-a adus Andrei, un voluntar care lucreaza la proiectul "Livreaza dragoste". In timpul liber face pe postasul pe bicicleta.
"Faptul ca suntem martorii unei bucurii care este evidenta pe chipul oamenilor este foarte special si pentru noi", spune Andre Gaitanaru.
Oamenii pot trimite scrisorile lor online, iar colegii lui Andrei de la organizatia "Arta nu musca" le scriu din nou, de mana apoi au grija sa ajunga la destinatar.
"Ne-am propus sa ne intoarcem la varianta clasica, la o alternativa de comunicare mult mai personala, ce pune accent pe emotie", fondatorul "Arta nu musca", Loredana Munteanu.
Tot ca sa ii apropie pe oameni, patronul unui pub din Oradea s-a gandit sa le ofere o cafea din partea casei clientilor care renunta la telefoane si tablete.
"Lasi telefonul la bar si primesti o cafea", le spune barmanita.
"Consider ca e o idee geniala sa primim o cafea gratis pentru un telefon pentru o ora si mie imi place mai mult sa vorbesc asa, fara telefon, fata in fata cu un prieten", a spus un client.
Initiatorul ideii spune ca oamenii au de castigat mai mult decat o cafea.
"Dupa 5 minute isi scoteau toti device-urile mobile, la masa era foarte liniste. Cred ca o carciuma trebuie sa faciliteze interactiunea off-line, ca de aia mergi intr-o carciuma", spune patronul barului.
Intr-un alt local, de data aceasta din Bucuresti, patronul a mers si mai departe.
Pentru ca butonau incontinuu telefoanele, 4 cliente ale unei ceainarii au avut mobilele confiscate chiar de patronul localului. Acesta n-a mai suportat sa le vada pe cliente ca nu comunicau absolut deloc intre ele si le-a sugerat fetelor ca ar fi mai bine sa renunte macar o ora la mediul virtual si sa se bucure de clipele petrecute impreuna.
Putini isi dau seama de pericolele internetului. Potrivit unui studiu realizat de UNICEF si Educatia 2000+, copiii din Romania petrec 20 de ore saptamanal in fata unui monitor.
Sursa: Pro TV
Etichete: romania, tehnologie, internet, telefon mobil, calculator,
Dată publicare:
12-03-2014 19:34