Elevii cu probleme sociale sau de comportament, ajutați în discuții cu dascălii și părinții
Un program menit să ajute elevii care întâmpină probleme sociale sau de comportament ar putea să dea roade şi la noi.
Funcţionează cu succes în 51 de ţări şi prevede atât o pregătire specială a profesorilor, pentru situaţii dificile din clasă, cât şi implicarea părinţilor. Discuţiile aprinse din timpul şedinţelor de acest tip se transformă în veritabile terapii cu adulţii.
Dascălii, pregătiţi de psihologi, invită părinţii la discuţii care pun într-o nouă lumină interacţiunea dintre ei şi copii.
Alegeri 2024
17:04
Cum văd străinii alegerile prezidențiale din România. ”De 20 de ani trebuie să alegem răul cel mai mic”
16:02
George Simion, președintele AUR, a votat la Roma: „Vin aici să votez din respect pentru toţi românii”
15:30
Alegeri prezidențiale 2024. Ce spuneau sondajele de opinie despre candidați în urmă cu 6 luni și ce arată acum
14:08
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora. Câți români au votat până acum. Harta secțiilor de votare
DOMNICA PETROVAI, PSIHOTERAPEUT: "La început părinţii percep cumva întâlnirile ca nişte întâlniri unde cred că vor fi criticaţi, ca şi cum aşteaptă să le spună cineva că au greşit şi au o mare surpriză când văd că e vorba de a-I sprijini de a-I înţelege şi ei au multe dificultăţi".
În astfel de cursuri pentru părinţi, ţinute la şcoală, sunt abordate tot felul de conflicte între generaţii.
Într-o şcoală gimnazială din Zalău, de pildă, părinţii învaţă cum să le sugereze copiilor să aibă o atitudine pozitivă, să înceapă sarcinile cu un scop bine definit în minte, să nu capituleze la primul obstacol, să nu se compare cu alţi copii şi să îşi găsească propria cale în viaţă.
Psihologii spun că mulţi dintre părinţi se tem să nu dea greş în educaţia copiilor şi se grăbesc să le ofere tot sprijinul de care au nevoie. Dar asta duce uneori la o protecţie excesivă.
Copilul şi părintele trebuie să fie parteneri, însă relaţia este greu de construit în adolescenţă, dacă în prima copilărie a pornit prost. Comunicare, responsabilizare, în niciun caz pedepse, sunt câteva dintre ideile de bază ale unui astfel de curs.
Asemenea programe de educaţie sunt gratuite şi deocamdată se desfăşoară în Cluj, Alba, Sălaj şi Suceava.
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!
Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon!