Jocurile de societate, din ce în ce mai căutate de români. Care sunt cele mai populare
De cărți de tactică sau de relaxare jocurile de societate i-au tentat în ultimele luni mai mult ca niciodată pe români. Cererile au explodat spun producătorii care au avut vânzări și de trei ori mai mari față de anii precedenți.
Jocurile împreună cu rudele sunt recomandate și de psihologi pentru că ne aproie și ne ajută, să descoperim bucuriile vieții în familie.
În sufrageria familiei Matinelli se fac strategii. E seara de jocuri şi fiecare vrea să câştige. Înainte de pandemie, Alexandra şi Giovana erau mereu plecate în oraş seara, însă în ultimele luni, "forţate" de împrejurări, au descoperit că şi părinţii pot fi distractivi.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Alexandra Matinelli: ”Redescopăr aşa trăsături ale familiei mele. De exemplu, mama e foarte competitivă şi nu ştiam chestia asta, sora mea e un pic supărăcioasa, tata lasă mult de la el ca şi mine şi mi se pare foarte interesant”.
Giovana Matinelli: ”Te degajezi în tot în timpul jocului şi nu te mai gândeşti că trebuie să faci aia şi aia”.
Părinţii recunosc că serile de joc le-au făcut pe cele două fete mult mai comunicative. Este şi părerea psihologilor care spun că jocurile reduc stresul, apropie oamenii şi întăresc relaţiile.
Giovani și Claudia Matinelli: "Ne petrecem mult mai mult timp în sânul familiei, alături de copii, e familia mult mai unită. Ne-am simţit mai apropiaţi, mai relaxaţi, ne-am cunoscut mai bine unul pe celălalt".
Mihai Copăcean, psiholog: "Se reconectează în sânul familiei, schimbă gânduri, emoţii, e momentul acela frumos, fie că este înainte de culcare, pe timpul zilei. Interacţionează şi de la un joc pot ajunge la discuţii profunde şi se înţeleg unii pe alţii mult mai bine”.
Jocurile de societate au înregistrat cea mai mare creştere a vânzărilor din ultimii ani. Din depozitele producătorilor şi distribuitorilor au plecat de trei ori mai multe comenzi decât anul trecut.
Cristian Soare, director firmă jocuri de societate: ”Au mers foarte bine jocurile de familie, jocurile pentru copii, jocurile educative. Și puzzle-urile au fost o categorie care a crescut semnificativ în această perioadă”.
Deşi pe rafturile librăriilor sunt sute de variante, cele mai căutate rămân jocurile clasice precum cele cu cărţi, Rummy, Activity, Monopoly sau cele cu mistere.
În medie, un joc de societate costa 70 de lei.