Joburile sezoniere, mai putine decat anul trecut! Iar somajul in crestere


Ultimul update: Luni 29 Octombrie 2012 02:12
Data publicarii: Duminica 02 Mai 2010 00:00
Categorie: Stiri Sociale
Bursa locurilor de munca

O veste proasta pentru cei care se asteptau ca odata cu apropierea verii sa isi gaseasca si un loc de munca! Anul acesta joburile sezoniere nu vor mai reprezenta o salvare pentru numarul tot mai mare de someri din Romania.

Si asta pentru ca tot mai multi intreprinzatori au pus lacatul pe afacere si nu mai au nevoie de oameni.

Romania are aproape 800.000 de someri si daca nu eram in criza, jumatate dintre ei si-ar fi gasit o slujba odata cu inceperea sezonului estival, spun specialistii in resurse umane.

Insa turismul sau afacerile care infloreau in timpul verii, cum ar fi cele cu inghetata sau aparate de aer conditionat, bat pasul pe loc.

Sa mai fie o sansa macar in constructii?Nici macar pentru ca o multime de santiere s-au inchis.

Asa ca sute de oameni pleaca din tara in speranta ca vor gasi ceva de lucru. Sunt de acord sa munceasca oriunde, numai sa fie platiti.

Chiar si acolo unde este nevoie de oameni, angajarile sunt putine. Daca are nevoie de 4 muncitori, o firma va lua numai unul, care va munci mai mult.

Desi hotelierii isi astepta turistii odata cu luna mai, acestia nu s-au grabit sa angajeze oameni noi. Unii ii folosesc pe cei de anul trecut.

Cei care au lucrat in turism, isi pot gasi de lucru in Italia sau Spania pentru urmatoarele luni, cat dureaza sezonul. Pot cistiga si 1000 de euro, daca patronii sunt multumiti.

Sursa: Pro TV

Romania concureaza cu marile economii europene la joburi desfiintate
Scade numarul de joburi pentru cei care au studii superioare!
13.000 de joburi desfiintate anul acesta. Suntem vicecampioni in Europa!
VIDEO PROTVPLUS.RO