Iubitorii de animale au sustinut in fata Parlamentului cauza maidanezilor

Dată publicare: 09-04-2011 18:09
Dată actualizare: 03-11-2012 08:57


"Iubiti si cainii vagabonzi, nu-i omorati"! Cu acest mesaj, multi iubitori de animale, inclusiv artisti cunoscuti, au sustinut cauza necuvantatoarelor in fata Palatului Parlamentului. Ei spun ca unica solutie este sterilizarea, si nu eutanasierea.

Manifestarea i-a impresionat pe unii pana la lacrimi. Altii au sustinut ca este mult mai bine ca animalele sa fie sterilizate, si nu ucise, asa cum cer unii dintre parlamentari.

Cainii fara stapani, ucisi in 30 de zile daca nu-i ia cineva din adaposturi

Insa cei care intr-adevar au vrut sa faca ceva, au plecat cu cate un pui acasa. Soprana Daniela Vladeascu, de pilda, a marturisit ca are in casa 15 pisici si sase caini, in curtea mamei sale, toti adunati de pe strada.

De altfel, asociatiile de animale au facut demonstratii cu cativa "fosti" maidanezi, ca sa arate ca sunt la fel de inteligenti ca cei de rasa. Dupa ce au fost luati de pe strada, Tibi, Mulan si Tuca fac acum terapie cu niste copii care au sindromul Down sau autism.

In prezent, legea permite eutanasierea cainilor doar daca acestia sunt foarte batrani. Proiectul care este acum in Parlament, lasa posibilitatea consiliilor judetene ca, dupa 30 de zile de stat intr-un adapost, maidanezii sa fie sterilizati sau omorati.

Citeste si:

Eutanasierea maidanezilor, aprobata de o comisie a Camerei. Urmeaza plenul

Cainii vagabonzi fac "ordinea" in orase. Bucurestiul, capitala maidanezilor

Ce facem cu cainii vagabonzi? Bucurestenii, impartiti in doua tabere!

Made in Romania. Cainii sterilizati din Bucuresti se inmultesc in voie


VIDEO PROTVPLUS.RO