Cainii fara stapani, ucisi in 30 de zile daca nu-i ia cineva din adaposturi

Ultima actualizare: 13-09-2012 12:14

Propunerea a declansat certuri intre deputati si reprezentantii organizatiilor pentru protectia animalelor. Parlamentarii sunt convinsi ca prin eutanasiere vom scapa de miile de maidanezi lasati in libertate.

Cainii vagabonzi fac "ordinea" in orase. Bucurestiul, capitala maidanezilor

"Nu moartea, ci sterilizarea este solutia", au strigat voluntarii, gandindu-se doar la viitor, nu si la prezent.

Potrivit amendamentului depus de PDL, cainii agresivi si bolnavi trebuie imediat eutanasiati. Ceilalti pot ramane in adaposturi cel mult 30 de zile, dupa care vor avea aceeasi soarta.

"Daca vi se pare o solutie la 30 de zile, eu va spun ca e o catastrofa. La sapte zile nu a functionat. La 30 de zile inseamna ca se blocheaza adapostul", spune Codru Feher, reprezentant FNPA.

Adversarii eutanasierii au venit din nou cu ideea sterilizarii.

ONG-urile dau replica! Sterilizarea, singura solutie pentru cainii vagabonzi

Eutanisierea cainilor a fost sustinuta si de prefectul Capitalei, Mihai Atanasoaei, care spune ca "suntem singura tara europeana in care prezenta publica a cainilor e atat de puternica, incat imaginea este puternic afectata".

Ce facem cu cainii vagabonzi? Bucurestenii, impartiti in doua tabere!

Prefectul Bucurestiului a amintit si de cele doua femei care au murit dupa ce au fost muscate de maidanezi si a invitat la comisie o doamna, ranita tot de animale.

Parchetul Capitalei ancheteaza cazul femeii muscate de caini

Prin lege, consiliile locale vor fi obligate sa pastreze un registru de evidenta a maidanezilor si sa le faca adaposturi din care oamenii sa ii poata lua in adoptie. Legea va intra in dezbaterea plenului in cateva saptamani si poate suferi modificari.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO