Protestatarii din Codlea au blocat DN1. Boc sustine reforma din sanatate

Ultima actualizare: 17-10-2012 16:36

Sute de oameni protesteaza din nou impotriva deciziei Ministerului Sanatatii de a inchide spitalul de la Codlea. Oamenii s-au imbrancit cu jandarmii, iar DN1 a fost blocat.

Zi tensionata, in judetul Brasov. Drumul National 1 a fost blocat la Codlea, iar 300 de oameni s-au imbrancit cu fortele de ordine, nervosi ca spitalul de la ei din oras este ferecat.

Oamenii au tipat cat au putut de tare, zeci de minute. Apoi au incercat sa rupa cordonul de jandarmi. Si chiar au reusit. Au dat buluc in strada si au blocat Drumul National 1.

Protestatarii au adus cu ei un cosciug si o cruce pe care au scris in ce an a fost deschis spitalul lor, dar mai ales in ce an a fost desfiintat - 2011.

In cele din urma, jandarmii au reusit sa ii imprastie. Insa au aparut alte probleme, la Sacele.

In timp ce jandarmii abia tineau piept maselor, premierul Emil Boc, aflat la Miercurea Ciuc, si-a aratat sustinerea pentru reforma din sanatate a ministrului Attila Cseke: "Ministrul Sanatatii are sustinere pentru a face reforma in sanatate, pentru ca este necesara".

Prim-ministrul a comentat cazurile de la Valcea si Constanta, localitati in care doi barbati au murit in urma cu cateva zile. Seful Guvernului nu crede ca puteau fi salvati, chiar daca spitatele de care apartineau ar fi fost functionale.

"Atat accidentul cerebral, cat si infarctul nu au legatura
cu desfiintarea, pentru ca, chiar daca ele ar fi functionat, acei oameni nu puteau fi tratati acolo"
, a spus Emil Boc.

Totusi, Emil Boc admite ca in zonele unde au fost inchise spitale nu sunt suficiente ambulante.

Citeste si:

Localitati fara spitale. Cine iti acorda ajutor medical de urgenta?

Haos in spitalele desfiintate din tara. Sute de oameni, fara loc de munca

Lista completa a spitalelor desfiintate. Cel de langa tine a ramas?

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO